Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Βόλος: Μαθητές καταγγέλλουν το σπάσιμο της κατάληψης με χρήση βίας και τρομοκρατίας

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ:με αναλυτικά βίντεο με δηλώσεις μαθητών και φωτογραφίες.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ:
Καταγγέλουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των αγώνων μας! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συμμαθητές που αγωνίζονται και δίνουν τη μάχη για τα αυτονόητα: βιβλία, καθηγητές, σχολεία, ανθρώπινες συνθήκες στα σχολειά, που μας στερεί η κυβέρνηση μεταφέροντας το μνημόνιο στα σχολεία μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στους συμμαθητές μας στο Βόλο. Θεωρούμε δημοκρατικό μας δικαίωμα την κατάληψη και τον αγώνα, όπως αναφέρει και η συμμαθήτρια μας στο βίντεο.

Μόνη απάντηση στην τρομοκρατία δεν μπορεί να ναι άλλη από τη συνέχιση του αγώνα μας, από το άνοιγμα μας και στον υπόλοιπο λαό που επίσης όπως ανέφεραν κάποιοι συμμαθητές μας "περνάει τα ίδια ζόρια".

Μπορεί να μην συμφωνούμε απόλυτα με όλα όσα δηλώνουν οι συμμαθητές μας. Συμφωνούμε όμως ότι χρειάζεται αγώνας, ότι είναι δικαίωμά μας και κανείς δεν μπορεί να μας το στερεί με τη βία. Θεωρούμε ότι πρέπει, όσο πιο ανοιχτά γίνεται να καταγγέλλουμε σε όλο το λαό κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής μας! Να αποκαλύψουμε, έτσι, πως οι πραγματικοί βάνδαλοι δεν είμαστε οι μαθητές, αλλά το υπουργείο και όσους "δασκαλεύει", που φτάνουν να χρησιμοποιούν ακόμη και βία για να ανατρέψει τις δίκαιες αποφάσεις μας. Γι αυτό αξίζουν την αλληλεγγύη μας οι συμμαθητές μας από το Βόλο που το ανέδειξαν και για αυτό αναρτήσαμε κι εμείς το ρεπορταζ με τις δηλώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου