Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ελευσίνα: Άλλο γιορτάζει ο λαός και άλλο οι δυνάστες του... και τότε και σήμερα!


Ο λαός γιορτάζει και δίκαια τον αγώνα του για λευτεριά και ζωή..
... και αυτοί που κυβερνάν γιορτάζουν την επέτειο της συνθηκολόγησης...
Άλλο γιορτάζει ο λαός και άλλο οι δυνάστες του... και τότε και σήμερα!
 
 Μαθητές του 1ου και 2ου γενικού λυκείου Ελευσίνας, (που εδώ και μια βδομάδα βρίσκεται υπό κατάληψη, για να εναντιωθεί σε όλη την αντιλαϊκή πολιτική που τους αφαιρεί το δικαίωμα στη ζωή) μαζί με εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους στο Θριάσιο Νοσοκομείο, διαδήλωσαν στα πλαίσια της παρέλασης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας.
Οι διαδηλωτές, με τη διαμαρτυρία τους, με τα πανό τους, τα συνθήματα τους και την πορεία τους, έδωσαν στην επετειακή  αυτή μέρα τη διάσταση που πραγματικά απαιτεί η περίοδος: η δικαίωση των θυσιών του λαού μας ενάντια στην εξάρτηση και την υποτέλεια, ενάντια στον επεκτατισμό των εκάστοτε ιμπεριαλιστών, μπορεί να γίνει μόνο  με  τη συνέχιση της πάλης για το δικαίωμα στην ελευθέρια, τη δουλειά, την παιδεία, την υγεία, την εθνική ανεξαρτησία.

   Η ανταπόκριση του κόσμου με επευφημίες και χειροκροτήματα στα συνθήματα που ακούστηκαν για αντίσταση του λαού, έδωσε την πραγματική απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι οι διαμαρτυρίες αφορούν μόνο μια μειοψηφία. Γιατί ακόμα και αν ένα μεγάλο μέρος του λαού δεν έχει βγει ενεργά σε τέτοιες διαμαρτυρίες, είναι βέβαιο πως τον αγγίζει βαθιά κάθε  τέτοια εκδήλωση. Όπως εξίσου βέβαιο είναι πως η μαζική έξοδος του λαού σε  διεκδικητικούς αγώνες, τρομάζει το σύστημα και τους πολιτικούς του εκφραστές τόσο, που κάνουν τα πάντα για να το καταπνίξουν.
  Σε αυτή  την έξοδο του κινήματος στο προσκήνιο, που δεν θα αργήσει να έρθει, βρίσκονται οι απαντήσεις για το σταμάτημα αυτής της επίθεσης. Εκεί είναι που θα δίνουμε κάθε μέρα όλες τις δυνάμεις μας, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


ΠΗΓΗ: http://antigeitonies.blogspot.com/2011/10/blog-post_29.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου