Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ένας απολογισμός της εβδομάδας και τελευταία κινηματικά νέα!


Με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με το esos.gr o αριθμός υπό κατάληψη σχολείων ανα περφέρεια είναι 271 από περίπου 450 την Παρασκευή. Παρά την μείωση, πολύ πιθανά και προσωρινή, του αριθμού των καταλήψεων, ζωντανές παραμένουν οι κινητοποιήσεις των μαθητών. Έτσι σήμερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία συμμαθητών μας στο σύνταγμα! Εξάλλου ο αριθμός των καταλήψεων δεν είναι καθόλου μικρός, αν υπολογίσει κανείς ότι πολλά είναι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη για ακόμα και πάνω 2 εβδομάδες.

Χωρίς να θέλουμε να παρουσιάσουμε τα πράγματα ρόδινα.  Είναι σημαντικό, όμως, να αναφέρουμε ότι στις περισσότερες καταλήψεις που βρεθήκαμε, ή ανακαλύψαμε και μέσω του διαδικτύου, η συμμετοχή των συμμαθητών μας ήταν μεγάλη - αρκετά μεγαλύτερη από άλλες χρονιές-, οι συλλογικές διαδικάσιες ήταν ιδιαίτερα αναβαθμισμένες με μαζικές και συχνές γενικές συνελεύσεις να πραγματοποιούνται σε πολλά σχολεία, ενώ το τελευταίο διάστημα όλο και πιο έντονη ήταν η ανάγκη συμμαθητών να βγουν στους δρόμους. Έτσι δεν είναι λίγες οι μαζικότατες πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε γειτονιές, στο κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και σε αρκετές μεγάλες πόλεις της χώρας. 
Στα θετικά πρέπει να καταγράψουμε και το ότι την τελευταία Τετάρτη, μέρα απεργίας των εργαζόμενων στο δημόσιο, πολλοί ήμασταν εκείνοι οι μαθητές που καταλάβαμε την ανάγκη να διαδηλώσουμε μαζί με τον εργαζόμενο λαό και κατεβήκαμε είτε με σχολεία, είτε μεμονωμένα στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας. Θα μπορούσε βέβαια, ιδιαίτερα στην Αθήνα αυτό να γίνει και με πιο μαζικό τρόπο, αν υπήρχε ένα στοιχειώδης πραγματικός συντονισμός των σχολείων μας. Δυστυχώς, την πραγματικής αυτή μας ανάγκη εκμεταλλεύτηκε ΣΑΣΑ ( υπό την καθοδήγηση της ΚΝΕ ), στήνοντας ψευτοσυντονιστικά εντελώς από τα πάνω, χωρίς να ενδιαφέρεται για να γίνουν διαδικασίες ουσίας στα σχολεία και με μόνο σκοπό να καταλήξουν οι μαθητές στην πορεία του ΠΑΜΕ, πράγμα που τους απομάκρυνε από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και λειτούργησε διασπαστικά αλλά και αποθαρρύντας το μεγάλο κομμάτι των μαθητών να συμπορευτεί με τον εργαζόμενο λαό. 
Ακόμα θα ήμασταν τυφλοί αν δε βλέπαμε το πόσο ο εργαζόμενος λαός είναι με το μέρος μας, το ότι και ο αγώνας μας μπορεί να του δώσει κουράγιο! Η περίπτωση θαμώνων καφετέριας που σηκώθηκαν να υπερασπιστούν συμμαθητές μας στην Θεσσαλονίκη από τα ΜΑΤ, οι αποφάσεις καθηγητών μας αδιόριστών και μη υπερ του αγώνα μας και κατά της τρομοκρατίας και των εισαγγελεών, οι περιπτώσεις ακόμα και γονέων που διαδήλωσαν για τα ίδια ακριβώς αιτήματα με μας είναι ενδεικτικά! Δε μας ξεγελάν οι μειοψηφίες των "δασκαλεμένων" καθηγητών και διευθυντών και των "αγανακτισμένων" γονιών. Ο λαός είναι με το μέρος μας! Δε θα μπορούσε να ναι κι αλλιώς, μιας και είναι αυτός που του κλέβουν το μισθό του, τη δουλειά του, που τον έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης!
Ξέρουμε ακόμα ότι η τρομοκρατία του συστήματος δείχνει πως μας φοβούνται! Παίρνοντας, λοιπόν, κουράγιο από όσα μέχρι τώρα καταφέραμε, συνεχίζουμε! Επιδιώκουμε συνελεύσεις μαζικές στα σχολεία μας, πορείες για να ανοιχτούμε στο λαό, προσπανατολιζόμαστε να διαδηλώσουμε και να βρεθούμε μαζί του στις επόμενες μάχες που κι αυτός θα δώσει. Ένα επόμενο τέτοι ραντεβού θα μπορούσε να ναι και η πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη. Και μέχρι τότε όμως, ο αγλωνας μας δε σταματά!

Νέα από το διαδίκτυο από το μέτωπο των μαθητικών κινητοποήσεων από το τελευταίο τριήμερο
Υπενθύμιση: Βάζουμε ότι βρήκαμε μόνο για λόγους ενημέρωσης. Το διάβασμα, βέβαια, των ρεπορτάζ , προειδοποιούμε ότι απαιτεί το δικό σας φιλτράρισμα, γιατί σχεδόν σε όλα υπάρχει η δυσφήμιση του αγώνα μας. Ελπίζουμε με τα δικά μας κείμενα να έχουμε βοηθήσει σε αυτό
Μαθήτρια μιλάει για την κατάληψη, τα αιτήματα, την τρομοκρατία...
Κατταγελία μαθητών από το Βόλο για τρομοκρατία και απειλές για να ανοίξουν την κατάληψη
Βολιώτες μαθητές καταγγέλλουν και σοκάρουν
Δευτέρα 10 Οκτώβρη: Μαθητές στους δρόμους της ΄Αμφισσας! 
Απέκλεισαν τον δρόμο οι μαθητές του Μακρύ Γιαλού
Γονιός τραυμάτισε μαθητές με τσεκούρι! 
Και το Γυμνάσιο Κρεμαστής βρίσκεται από χθες το βράδυ σε κατάληψη!
Δυναμική μαθητική κινητοποίηση στη Βέροια
Εχουν δίκιο οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων 
http://greecelands.blogspot.com/2011/10/blog-post_4075.html
Μαθητές ξεσήκωσαν την Ορεστιάδα (βίντεο)
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Κινητοποιήσεις μαθητών Νικήτης και Αγίου Νικολάου
Δωδεκάνησα: ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Νέες συγχωνεύσεις σχολείων  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου