Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Χανιά: ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  
 ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Συμμαθητές – συμμαθήτριες
Ο καθένας μας νιώθει πως πρέπει χωρίς καθυστέρηση να μπούμε στο δρόμο του αγώνα. Μέσα από τις συνελεύσεις μας, μαζικά και αποφασιστικά, να δώσουμε απάντηση σ’ αυτούς που καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον μας.
Κανένας εισαγγελέας δε δικαιούται να τρομοκρατεί τη διάθεσή μας για αγώνα και καμιά κυβέρνηση και υπουργός δε δικαιούται να υποτιμά τη νοημοσύνη μας και να παίζει με τις αγωνίες μας.
Αυτοί που μας παίρνουν το βιβλίο απ’ το χέρι, αυτοί που κλείνουν σχολειά και μας στερούν καθηγητές για να μαζέψουν λεφτά για την τρόικα, κατηγορούν τους μαθητές για ανευθυνότητα και στέλνουν τους εισαγγελείς και την αστυνομία στα κατειλημμένα σχολεία για να επιβάλλουν την τάξη.
Θέλουν να επιβάλλουν την τάξη των άβουλων και φοβισμένων που θα στοιβάζονται σε λίγο παντού σε 30άρια τμήματα, σε αίθουσες χωρίς θέρμανση και στοιχειώδη ανθρώπινες προϋποθέσεις για να μαθαίνουμε κυρίως το μάθημα της υποταγής στα ιερά και τα όσια των ισχυρών!! Έτσι όπως υποτάσσεται άλλωστε ολόκληρη η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών αφεντικών και τσακίζει τις κατακτήσεις και τη ζωή των εργαζόμενων γονιών μας και ακόμη περισσότερο το μέλλον όλων μας.

Συμμαθητές – συμμαθήτριες
Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της πισωδρομικής και ταξικής παιδείας και του ρημαγμένου μέλλοντος που ετοιμάζουν για μας, πρέπει να σταθούμε συλλογικά και όχι καθένας μόνος του, γιατί δε βγαίνει άκρη. 
Αποφασιστικά να προχωρήσουμε σε μαζικούς αγώνες!!!
Ήδη εκατοντάδες σχολεία σ’ όλη τη χώρα και όχι μόνο στην πόλη μας όπως πέρυσι, έχουν μπει στο δρόμο του αγώνα με καταλήψεις και διαδηλώσεις.
Στον ίδιο δρόμο πάνω από ένα μήνα βρίσκονται οι φοιτητές ενάντια στο νόμο πλαίσιο που καταργεί τα πτυχία και κάθε δικαίωμα που τα συνόδευε…
Μα και οι εργαζόμενοι γονείς μας βγαίνουν εδώ και μήνες και αναγκαστικά θα βγουν ξανά και  ξανά στο δρόμο του αγώνα.

ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
 11.00π.μ.  ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Όλοι στις συνελεύσεις των σχολείων
για αποφάσεις αγώνα
που θα είναι υπόθεση όλων μας


Θέλουμε σχολεία-καθηγητές-βιβλία
Κάτω τα χέρια από τη δωρεάν παιδεία

Μαθητική Αντίσταση, Χανιά 3/10/2011
Κατεβάστε την προκήρυξη σε αρχειο word εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου