Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Γυμνάσιο Αλίμου: 1 εβδομάδα κατάληψη... παρά την καθημερινή τρομοκρατία!

    ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 Αυτό ήταν το σύνθημα στο πανό που είχαμε φτιάξει στην κατάληψη του σχολείου μου. Αυτό ήταν το πανό  που με βίαιο τρόπο καταπάτησαν οι γονείς. Δεν συμφωνούσαν με την κατάληψη, καθώς «τα παιδιά  τους έμεναν αμόρφωτα»,  όπως είπανε . Οι συγκεκριμένοι γονείς δεν σταμάτησαν εκεί. Συνέχισαν με απειλές, βρισιές, εκφοβισμούς και σπρωξίματα όχι μόνο προς τους μαθητές που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη, αλλά και στους γονείς που είχαν αντίθετη άποψη από εκείνους.


   Οι γονείς και οι καθηγητές που δεν συμφωνούσαν με την κατάληψη απαγόρευαν την είσοδο στο σχολείο οποιουδήποτε παιδιού. Τράβαγαν τα παιδιά που ήθελαν να μπουν μέσα, λέγοντας πως θέλουν να τα προστατέψουν από τους βάνδαλους που έχουν κατακλίσει το σχολείο.    

   Στο σύνολό τους οι καθηγητές, κράτησαν μια πιο ουδέτερη στάση. Εξαίρεση αποτέλεσε βέβαια η διευθύντρια και 5-6 καθηγητές. Η διευθύντρια, μάλιστα,  εκτός από λεκτική άσκησε και σωματική βία σε κάποιους μαθητές,  τους οποίους έριξε  από τα σκαλιά του σχολείου! Στη συνέχεια απείλησε, τα ίδια δύο παιδιά, πως θα πάρουν και μονοήμερη αποβολή. Στη συνέλευση που έγινε με αντιπροσώπους μαθητών, καθηγητών και του συλλόγου γονέων, η διευθύντρια κατηγόρησε, εμάς, τους μαθητές πως την σπρώξαμε για να πέσει.
   
Η κατάσταση έφτασε στα άκρα, όταν μαζί με το διπλανό μας γυμνάσιο φωνάζαμε συνθήματα, γιατί γονείς και καθηγητές, με κόφτες, άρχισαν να κόβουν τις αλυσίδες ενώ τα χέρια των παιδιών ήταν επάνω και τις κρατούσαν!  Οι γονείς και οι καθηγητές «υποχώρησαν» και κάλεσαν την αστυνομία για να μας ανοίξουν τα σχολεία. Η αστυνομία δεν δέχτηκε και αποχώρησε. 

    Την επόμενη μέρα, απείλησαν πως αν δεν το ανοίξουμε, θα φέρουν τον εισαγγελέα. Εμείς δεν υποχωρήσαμε. Τότε βρήκανε αντιπροσώπους του δήμου να κόβουν τις αλυσίδες μας. Μπορεί να μην καταφέραμε να τους σταματήσουμε, καταφέραμε όμως, την ίδια μέρα, να οργανώσουμε πορεία. Η κατάληψη κράτησε μία εβδομάδα σε ένα σχολείο που κατάληψη άνω των δύο ημερών είχε να γίνει εδώ και 12 χρόνια!

    Οι καθηγητές ενημέρωσαν αμέσως κάποιους γονείς για την απόφαση που πάρθηκε. Έτσι βρέθηκαν γονείς, έξω από το σχολείο μας, να συνεχίζουν τις απειλές τους. Λόγω αυτών των γεγονότων, καταφέραμε να κάνουμε πορεία 60-70 μαθητών με τη συμμετοχή και άλλων μαθητών από αλλά σχολεία του Αλίμου.

   Την Δευτέρα οργανώνουμε με άλλα 6-7 σχολεία πορεία μέχρι τa γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
   Ο αγώνας για τα δικαιώματα  μας δεν σταματάει εδώ ,θα συνεχιστεί και θα δικαιωθεί…             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου