Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη δημοτικού σχολείου της Ερμούπολης από τους δασκάλους του!

Οι δάσκαλοι του 3ου Δημοτικού Σχολείου στην Ερμούπολη της Σύρου αντιδρώντας στην "υποβάθμιση και εξαθλίωση" της Δημόσιας Παιδείας από την κυβέρνηση προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους. Καλούν δε σήμερα άλλους συλλόγους διδασκόντων, γονείς και καθηγητές σε συνέλευση - συζήτηση στις 7:30 μ.μ. στο σχολείο τους. Όλη την απόφασή τους μπορείτε να τη δείτε στο τέλος της ανάρτησης σε μορφή pdf.
Έχουν την πλήρη συμπαράσταση των γονιών του σχολείου καθώς και των συναδέλφων τους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου.


Απόφαση
Συλλόγου γονέων και Kηδεμόνων 30υ Δημοτικού και 30υ Νηπιαγωγείου  
Στην απόφαση του Σ.Δ 3ου  Δημοτικού Ερμούπολης που πήραν στης 14-10-11 για κατάληψη του σχολείου με τους μαθητές μέσα στο σχολείο.
Συμφωνούμε, συμπαραστεκόμαστε και τους στηρίζουμε με όσες δυνάμεις και τρόπους διαθέτουμε.
ΤοΔ.Σ
Του 3ου  Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου
Ερμούπολης

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου χαιρετίζει και στηρίζει την αυθόρμητη πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δ.Σ Ερμούπολης να προχωρήσουν σε μια, συμβολικού χαρακτήρα, κοινή κινητοποίηση -ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης και της εργασίας.
Θεωρούμε σε αυτή τη συγκυρία ότι κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που προέρχεται από τον κόσμο της μαχόμενης εκπαίδευσης ότι αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της συλλογικής συσπείρωσης όλου του εργαζόμενου λαού. Παρέχουμε κάθε συνδικαλιστική στήριξη στους συναδέλφους/ισσες του 3ου Δ.Σ Ερμούπολης που καλύπτονται, επίσης, και από τις σχετικές αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ .
Στηρίζουμε κάθε συλλογική δράση που συμβάλλει στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός κοινού μετώπου εκπαίδευσης και εργασίας, ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα . Όλοι/ες στο δρόμο και στον απεργιακό αγώνα. Όλοι/ες δυναμικά για την επιτυχία της 48ώρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου