Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Η μούντζα τους πείραξε!

 Ενοχλήθηκαν οι υποκριτές για τη μούντζα του μαθητή στη Λάρισα και σκέφτονται ακόμη και την αποβολή του απ' όλα τα σχολεία του νομού! Αυτοί που καταστρέφουν την δωρεάν δημόσια παιδεία, που διώχνουν τα παιδιά από τα σχολεία θεσπίζοντας και την παιδική εργασία (ή μάλλον ανεργία) από τα 15, που δεν ντρέπονται να διαψεύδουν ότι υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα γιατί στείλανε τους γονιούς τους στη μακροχρόνια ανεργία, πειράχτηκαν! Όπως πειράχτηκαν από την αντίδραση του λαού μας στις 28 του Οκτώβρη και κλαψουρίζουν λέγοντας ότι δεν είναι "δημοκρατικό και εθνικά πρέπον" ο λαός να ...εκφράζει την άποψή του μια τέτοια μέρα.
Οι ίδιοι που προσβάλουν αυτό τον λαό που τον κατηγορούν για ηλίθιο και ότι δεν καταλαβαίνει. Δεν είναι η μούντζα του μαθητή που τους πείραξε. Είναι ότι όλος ο λαός πολύ θα ήθελε αν όχι να τους μουντζώσει να τους καταχεριάσει! Είναι το ότι δεν μπορούν να σταθούν πέρα από τα σπίτια τους και τη βουλή τους χωρίς να κραχτούν, αλλά ας πρόσεχαν όταν απεργάζονται την καταστροφή του τόπου και του λαού αυτού του τόπου θα πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουν τέτοιες και "χειρότερες" αντιδράσεις, σαν και αυτή της 48ωρης, που στο άμεσο μέλλον θα γίνουν ακόμη πιο μαζικές και δυναμικές. Αυτά φοβούνται και προσπαθούν να τα προλάβουν με εκφοβισμό. Δεν τους βγαίνει όμως!
Δεν έχει ανάγκη ο μαθητής αυτός από καλά λόγια του στυλ "είναι εξαίρετο παιδί και καλός μαθητής", από τη στιγμή που με την πράξη του αυτή εξέφρασε όλο τον ελληνικό λαό που και να μουντζώνει ξέρει αλλά και να κλωτσάει! Ο μαθητής αυτός χρειάζεται, και την έχει, την αλληλεγγύη μας.
Αντιγράφουμε από το ΠΡΕΖΑ ΤV:
Μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να έγινε ο πιο δημοφιλής μαθητής της χώρας, όμως η απόφασή του να "μουτζώσει" τους επισήμους κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Λάρισα ενδέχεται να του κοστίσει...
Πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί ο μαθητής, ενώ κάποιοι προειδοποιούν ακόμη και για τον κίνδυνο να αποβληθεί απ' όλα τα σχολεία του νομού Λαρίσης...
Μέσα στο κλίμα των ημερών, η πρωτοβουλία του μαθητή από το 3ο ΕΠΑΛ Λάρισας να εκδηλώσει τη διαμαρτυρία του κατά τη διάρκεια της παρέλασης με την χαρακτηριστική «ελληνική» χειρονομία προς την εξέδρα των επισήμων, αποτυπώθηκε σε μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες και έγινε πρώτο θέμα στο διαδίκτυο.
Κάποιοι έσπευσαν να θέσουν θέμα, ότι ο μαθητής που διαμαρτυρήθηκε προβαίνοντας στην ακραία αντίδραση πρέπει να τιμωρηθεί, με χαρακτηριστικό το κείμενο της περιφερειακής διευθύντριας, που επισημαίνει ότι για το ζήτημα πρέπει να επιληφθεί το σχολείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η τοπική ΕΛΜΕ και ο δήμαρχος της πόλης δεν επιζητούν την τιμωρία του μαθητή. Αντίθετα, θεωρούν ότι ο μαθητής πρέπει να προστατευθεί και να μην χάσει τα μαθήματα του λόγω αυτής του της διαμαρτυρίας.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Βαγγέλης Καριτσάκης, επεσήμανε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τους καθηγητές όταν το θέμα συζητηθεί στο συμβούλιο του σχολείου, προκειμένου να μην τιμωρηθεί ο μαθητής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προέρχεται από πολυμελή οικογένεια, ενώ οι περισσότεροι μιλούν για ένα εξαίρετο παιδί.
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου-ΘΕΜΑ

πηγη: antigeitonies.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου