Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τιμωρία με αποκλεισμό από την παρέλαση!

... για σχολεία που έκαναν κατάληψη πάνω από 4 μέρες.

Δείτε το σχετικό άθρο της ελευθεροτυπίας



ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ:

Η αλήθεια είναι ότι ειδικά στους σημερινούς καιρούς, κανένα άγχος δεν είχαμε να παρελάσουμε. 

Κανένα άγχος δεν είχαμε να σταθούμε προσοχή μπροστά σε αυτούς που μας κυβερνάνε και όλους τους επίσημους αστούς πολιτικούς που τους συντροφεύουν... σε όλους αυτούς που μας στερούν ακόμα και τα στοιχειώδη βιβλία, καθηγητές, που θέλουν να μας πετάξουν έξω από τα σχολειά μας, που κλέβουν τους μισθούς, το ρεύμα, τα πιο στοιχειώδη κι από τους εργαζόμενους γονείς μας για να εξυπηρετήσουν τα ξένα αφεντικά τους! Αυτούς που φέρνουν στη ζωή μας όλο και περισσότερο σκηνές και στιγμιότυπά χούντας και κατοχής... Που ξέρουν πως συμμαθητές μας φτάνουν να αντιμετωπίζουν ακόμα και πρόβλημα πείνας... κι ας το διαψεύδουν με κάθε ευκαιρία.

 Κανένα άγχος δεν είχαμε να παρελάσουμε... τιμώντας αυτούς που ξεπούλησαν και ξεπουλάν τις ζωές μας, γιατί ξέρουμε ότι κι αυτοί που αγωνίστηκαν 71 χρόνια πριν καμιά σχέση δεν έχουν με τους τώρα κυρίαρχους. Γιατί ξέρουμε πως τον αγώνα τους για μια λεύτερη ζωή, τον τιμάμε μόνο παλεύοντας για μια ζωή με αξιοπρέπεια κόντρα σε ξένους και ντόπιους δυνάστες, στο ξένο και ντόπιο, κεφάλαιο σήμερα.

ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ, Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΕΙΟΥ! ΙΣΑ-ΙΣΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ!
ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ.
ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ. ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ- ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ!
Κι είναι αλήθεια τέτοιες μέρες ξυπνάν μνήμες, μνήμες αγώνα παλλαϊκού, φέρνουν το λαό πιο κοντά στην πραγματική του ιστορία. Αυτήν που με κάθε τρόπο προσπαθεί να κρύψει το σύστημα. Αυτήν που θυμίζουν κι οι δικοί μας αγώνες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου