Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Με αφορμή τον "αποκλεισμό" μας από τις παρελάσεις...



ΟΧΙ στην πολιτική της εξαθλίωσης!
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ζωής μας!
 Βγήκαμε στους δρόμους, καταλάβαμε τα σχολεία μας. Κάναμε μαζικές γενικές συνελεύσεις και αποφασίσαμε συλλογικά να αντισταθούμε στα βάρβαρα μέτρα τους. Και συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα!

Δεν θα μας τρομοκρατήσουν!
Όποια «τιμωρία» κι αν μας επιβάλουν, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι.
Η τελευταία εγκύκλιος της υπουργού Παιδείας για τα σχολεία που έκαναν περισσότερες από 4 ημέρες κατάληψη και τη μη συμμετοχή τους στην παρέλαση, προβάλλεται ως τιμωρία ενάντια στο μαθητικό κίνημα. Πόσο μπορεί να είναι τιμωρία για κάθε δημοκράτη μαθητή η μη συμμετοχή του σε έναν θεσμό που θυμίζει άλλα καθεστώτα; Πόσο τιμωρία μπορεί να είναι το ότι δεν θα αναγκαστούμε να πάρουμε μέρος σε μια παρέλαση που θα... χαιρετήσει με περηφάνια τους «άρχοντες» του τόπου; Τους ίδιους «άρχοντες» που ψηφίζουν και στηρίζουν τα πιο εξοντωτικά μέτρα έχουν περάσει από τις πλάτες μας τα τελευταία χρόνια...

Όμως, δεν τη θεωρούμε τιμωρία και για έναν ακόμη λόγο. Επειδή δεν δεχόμαστε να τιμωρηθούμε για τη συμμετοχή μας σε έναν δίκαιο αγώνα. Σε έναν αγώνα που είχε ως αιχμή την κάλυψη των αναγκών μας σε βιβλία και καθηγητές, ό,τι πιο βασικό δηλαδή πρέπει να έχει ένα σχολείο. Σε έναν αγώνα που υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων μας στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
Έχουν ρίξει λυτούς και δεμένους για να μας συκοφαντήσουν. Μας έστειλαν την αστυνομία και τους εισαγγελείς για να σπάσουν τον αγώνα μας. Δεν έχουν άλλο τρόπο να μας αντιμετωπίσουν! Εκτός από τη συκοφαντία, την τρομοκρατία και την τιμωρία, δεν έχουν κανένα όπλο στα χέρια τους. Γιατί ξέρουν ότι κανένας από εμάς δεν εμπιστεύεται τα όνειρά του στα δικά τους σάπια ιδανικά, κανείς μας δεν ελπίζει στις δικές τους «λύσεις». Εμπιστευόμαστε μόνο τους αγώνες μας και τη δύναμη της πάλης μας, της αντίστασης ολόκληρου του λαού μας.
Δίνουμε τη μάχη της δικής μας γενιάς! Ενάντια στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανεργία που μας επιβάλλουν! Ενάντια στην ολοκληρωτική κατάργηση του δικαιώματός μας στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου