Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μια καθυστερημένη ανταπόκριση: Απεργία εργαζομένων 5 Οκτώβρη!

Αν και μαθητές, είπαμε να κάνουμε μια ενημέρωση (έστω και καθυστερημένα)
από την απεργιακή πορεία των εργαζομένων της Τετάρτης 5 Οκτώβρη , 
γιατί πρώτα από όλα πολλοί από εμάς και τους συμμαθητές μας ήμασταν εκεί ,
γιατί οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι οι σύμμαχοί μας,
 γιατί ήταν μια από τις μαζικότερες αντίστοιχές πορείες 
και έχουμε ανάγκη να πάρουμε το κουράγιο
, γιατί κι εμείς βαδίζουμε ήδη στον ίδιο δρόμο..
Τα υπόλοιπα στην ανταπόκριση...



Και οι εργαζόμενοι μαζικά στους δρόμους! 
Δεν είμαστε μόνοι μας!
Μία από τις μαζικότερες απεργιακές διαδηλώσεις των εργαζομένων στο δημοσιο τομέα   πραγματοποιήθηκε χτες 5 Οκτώβρη στην Αθήνα. Μαζική ήταν η συμμμετοχή, ιδιαίτερα εργαζομένων αλλά και φοιτητών και μαθητών στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στην απεργία έφτανε σε πολλές περιπτώσεις το 90%! Εγαζόμενοι και νεολαία διαδήλωσαν την οργή τους ενάντια στον κατακλυσμό των αντιλαϊκών μέτρων της Τρόικας και των εδώ υποτακτικών της.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσει με βάναυσο τρόπο την πορεία. Το σύνταγμα μετατράπηκε και πάλι σε απαγορευμένη ζώνη! Απρόκλητα χτυπήθηκαν εργαζόμενοι , εργαζόμενοι μέσα στο ΜΕΤΡΟ, τραυματίες, μαθητές αλλά και δημοσιογράφοι. Η τρομοκρατίς του δεν πρέπει να μας λυγίζει! Δείχνει ότι και η ίδια η κυβέρνηση ξέρει ότι δεν μπορεί να μας πείσει! Ότι ξέρει ότι μπορούμε να γίνουμε πιο πολλοί, γιατί είμαστε οι πολλοί αυτοί που πληγόμαστε από την πολιτική τους.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι υπήρξαν περιπτώσεις σχολείων και μαθητών που κατάφεραν να κατέβουν σε αυτήν την πορεία! Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μαθητές από σχολείο του Μενιδίου, οπού κατέβηκαν στην πορεία και μάλιστα χωρίς να είναι το σχολείο τους σε κατάληψη, μαθητές από το Κερατσίνι, το καλλιτεχνικό σχολείο στο Γέρακα! Με όσους συμμαθητές μας μιλήσαμε καταλάβαμε ότι αντιμετωπίζουμε την ίδια τρομοκρατία στα σχολεία από διευθυντές, ότι εφόσον δεν μπορούν να μας πείσουν για το ότι τα αιτήματά μας είναι λάθος προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν μπορούμε εμείς να τα λύσουμε! Διαπιστώσαμε ότι οι συζητήσεις είναι έντονες σε κάθε σχολείο, ότι οι συλλογικές διαδικασίες μας έχουν αναβαθμιστεί, ότι είμαστε οι περισσότεροι που καταλαβαίνουμε πολυ καλά ότι η πολιτική του μνημονίου είναι που μας βγάζει στους δρόμους! Δεν μπορούμε παρά παραλείψουμε τον πραγματικά διασπαστικό ρόλο του ΠΑΜΕ και του ΣΑΣΑ. Για μας θα χε μεγάλη σημασία στην απεργία που πέρασε να χαμε κατέβει και σαν μαθητές μαζικά στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους. Για να πάρουμε και να δώσουμε κουράγιο από/στους εργαζόμενους που απειλούνται να χάσουν ακόμα και τη δουλειά τους! Ωστόσο το ΣΑΣΑ, όχι μόνο δε λειτουργεί με έναν τέτοιο τρόπο, αλλά γίναμε και μάρτυρες περιπτώσεων, όπου μέλη της ΚΝΕ πάσει θυσία προσπάθησαν να αποτρέψουν συμμαθητές μας από τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο αυτό, σπέρνοντας παράλληλα τον πανικό για το ότι στην πορεία σίγουρα θα γινόταν "μπάχαλα", ρίχνοντας ουσιαστικά την ευθύνη για την κρατική τρομοκρατία στους διαδηλωτές που δήθεν δεν έχουν "καλή περιφρούρηση" και συμπεριφορά!

Σύμμαχοι μας, όμως, δεν μπορούν να ναι άλλοι από τα πλατιά κομμάτια των εργαζομένων που έχουν τα ίδια προβλήματα με μας! Αυτοί οι δεκάδες χιλιάδες της Τρίτης (αλλα και πολλοί ακόμα) που έδειξαν ότι δεν αποδέχονται τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, ότι δε θα αποδεχτούν την εξαθλίωση που θέλουν να μας φέρουν , ότι θα διαλέξουν το δρόμο του αγώνα!

Αυτόν το δρόμο, άλλωστε, έχουμε διαλέξει εδώ και πάνω απο 2 εβδομάδες και μεις και χιλιάδες συμμαθητές μας ανά τη χώρα! Και καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι ο αγώνας μας είναι κοινός με το σύνολο του εργαζόμενο κόσμου! Καταλαβαίνουμε ότι οι ίδιοι που μας παίρνουν το βιβλίο από το χέρι, είναι αυτοί που κλέβουν τους μισθούς, τους κόπους, τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Με αυτούς θα βαδίσουμε! Μαζί τους θα σπάσουμε στο δρόμο την κρατική τρομοκρατία, όπως το κάναμε και στο παρελθόν!

Καταλαβαίνουμε ότι η ενίσχυση των απεργίων, των αγώνων των εργαζομένων θα είναι ενίσχυση και για τον δικό μας αγώνα για δημόσιο και δωρεάν σχολειο! Καταλαβαίνουμε πως και ο δικός μας αγώνας επηρεάζει και δίνει κουράγιο και δύναμη σε φοιτητές και εργαζόμενους, όσο κι αν τα κανάλια προσπαθούν να δείξουν το ακριβώς αντίθετο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου