Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Λιποθυμίες σε σχολεία λόγω ασιτίας

Δελτίο τύπου για τη σύσκεψη σωματείων και  φορέων 7ου Διαμερίσματος  για το συντονισμό της δράσης ενάντια σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στην αίθουσα διδασκόντων των σχολείων του Ερυθρού (115ο και 12ο Δ.Σ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4) πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. ανοιχτή σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής των Αμπελοκήπων με στόχο το συντονισμό της πάλης ενάντια σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, των χαρατσιών, των απολύσεων, της εξαθλίωσης του λαού,  του ξεπουλήματος του τόπου.
Στη σύκεψη πήραν μέρος και τοποθετήθηκαν :

Ο Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Η Β’ ΕΛΜΕ Αθηνών
Ο Σύλλογος Γονέων του 115ου Δ.Σ. Αθηνών
Ο Σύλλογος Γονέων του 8ου Δ.Σ. Αθηνών
Εκπρόσωποι του σωματείου του Ερυθρού Σταυρού
Μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης κατοίκων Αμπελοκήπων –Ερυθρού-Πολυγώνου
Εκπρόσωποι της επιτροπής σωματείων- κινήσεων- συλλόγων «Δε χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε», της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» και της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό».
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε (χωρίς να τοποθετηθεί) και η Ένωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος.
Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν τα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής στην περιοχή μας και αναδείχτηκε η ανάγκη συντονισμού της δράσης όλων των σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής, σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο με πρώτο στόχο την ανατροπή κυβέρνησης - Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής. Από την πλευρά του Συλλόγου μας αναδείχτηκε η ανάγκη για παλλαϊκό ξεσηκωμό και Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μέχρι τη νίκη.
Η αυτοκτονία γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής μας, αλλά και τα πρόσφατα κρούσματα λιποθιμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος, θέτουν άμεσα το καθήκον να ενεργήσουμε άμεσα ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλους ανθρώπους που θα γίνονται βορρά στην βάναυση κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, του ΔΝΤ και της τρόικας.
Είναι η επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων.
Σε αυτή την κατεύθυνση :
  1. Αναλαμβάνουμε την από κοινού διοργάνωση τοπικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ.στην πλατεία Πανόρμου (μετρό Πανόρμου), με στόχο το γενικό ξεσηκωμό όλης της τοπικής κοινωνίας. Το συλλαλητήριο αυτό να αποτελέσει το προοίμιο της κινητοποίησης  όλων των κατοίκων της περιοχής στη γενική απεργία της 19 Οκτωβρίου.
  2. 2. Δεσμευόμαστε να  προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής. Ένα δίκτυο δράσης και αλληλεγγύης που θα αποτελεί ασπίδα συλλογικής προστασίας, για να μην πεινάσει καμιά λαϊκή οικογένεια, για να μην βρεθούν άλλοι συμπολίτες μας σε κατάσταση απόγνωσης, για να μην χάσει κανείς το σπίτι του από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, για να μην εκβιάζονται οι μαθητές και οι νεολαίοι που αγωνίζονται με την απειλή του εισαγγελέα. Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών – πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
  3. 3. Θεωρούμε απαραίτητο ο συντονισμός μας να περιλάβει όλα τα σωματεία, συλλόγους και φορείς της περιοχής μας ώστε να δυναμώσει ο αγώνας μας και να οργανωθούμε σε όσο το δυνατόν πιο πλατειά και διευρυμένη βάση, σε πνεύμα ισότιμης συνεργασίας και αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλα τα σωματεία, συλλόγους  και φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και δε συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη να συντονιστούν μαζί μας, να  συμμετέχουν στις δράσεις μας,   με στόχο τη διοργάνωση ανοιχτής διευρυμένης συνέλευσης του συντονισμού στις 22 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων του Ερυθρού (115ο και 12ο Δ.Σ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου