Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Δε θα συκοφαντήσουν τους αγώνες μας.. Θα μας ξαναβρούν στο δρόμο μαζί με το λαό!

Απο παράσταση διμαρτυρίας στα δικάστηρια την Παρακευή 14/10/2011

Τις τελευταίες μέρες το υπουργείο διεξάγει επιχείρηση κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης με κάθε τρόπο του μέχρι τώρα αγώνα μας.

  
  • " Κλείνουν οι καταλήψεις... Αποκαλύπτονται οι βανδαλισμοί στα σχολεία"
Καθημερινά άρθαρα με τέτοιου τύπου φράσεις και με γενικό νόημα ότι οι καταλήψεις και πολύ περισσότερο οι καταληψίες μαθητές είμαστε πηγή κάθε κακού. Καταστροφές,  ναρκωτικά, βασανισμοί  ζώων, όπλα...και τι δε βρήκαν να πουν!  Τι κι αν πάρα πολλές φορές οι όλες κατηγορίες ήταν ολοφάνερα και εξ ολοκλήρου ψέματα και προπαγάνδα των κυβερνώντων. Έτσι για παράδειγμα, σχολείο στα Γιάννενα στοχοποιήθηκε για χρήση ναρκωτικών, χωρίς στην πραγματικότητα να έχει γίνει κάτι τέτοιο, μιας και οι, μαθητές διάψευσαν "το γεγονός". Αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που υπήρχε αποκάλυψη για μαθητές που λιποθυμούσαν από την πείνα ( συγνώμη τον υποσιτισμό ) στα σχολεία, η συντριπτική πλειοψηφία ΜΜΕ και επίσημων ενημερωτικών site,  ήταν γεμάτα από ανακοινώσεις για τους βασανισμούς μιας γάτας σε ένα σχολείο. Μάλιστα το ζήτημα αυτό, της λιποθυμίας μαθητή από την πείνα, ανακοινώθηκε στα υπόλοιπα site μόνο μετα από μέρες και εφόσον υπήρχε μαζική καταγγελία από γονείς και μαθητές. Είναι επίσης εξοργιστικό το γεγονός ότι λίγες ακόμα μέρες αργότερα οι υπερασπιστές της έγκυρης  διαψευσαν ουσιαστικά το γεγονός(Δείτε εδώ), πράγμα που θα το σχολιάσουμε σε επόμενη ανάρτηση.


  • Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες μας,να στοχοποιήσουν μαθητές, καθηγητές, γονείς.
Α. Καλούν για αναπληρώσεις αργίες και διακοπές τιμωρώντας μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς, τους οποίους ουσιαστικά καλούν να κάνουν υπερωρίες.
Β. Στοχοποιούν γονείς ως υπεύθυνους για καταλήψεις, καλώντας τους να πληρώσουν για τις καταστροφές!
Γ.Στοχοποιούν μαθητές σε σχολεία, μιας και ο εκφοσβισμός συγκεκριμένων μαθητών από διευθυντές κάθε άλλο παρά σταματά, ενώ ολοφάνερα ενθαρρύνεται και προωθείται από το υποργείο.


Θέλουν να μας κάνουν να γυρίσουμε στα σπίτια μας, στα "μαθήματα" μας,
στα σχολεία μας ηττημένοι και απογοητευμένοι.

Δεν θα τα καταφέρουν. Δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους ποινικοποιήση των αγώνων μας.

  • Δεν ξεχνάμε τα μαθήματα που πήραμε στους δρόμους.  Δεν ξεχνάμε όσα κατακτήσαμε!
1.Αποκαλύψαμε τα ψέματα του υπουργείο, ότι η έλλειψη βιβλίων ήταν δήθεν γραφειοκρατικό ζήτημα. Αποκαλύψαμε ότι αυτό που θέλει ουσιαστικά το σύστημα είναι να τελειώνει με τα δωρεάν βιβλία και  ότι το αν θα χουμε ή όχι βιβλία και καθηγητές εξαρτάται μόνο από τους αγώνες μας.
 2. Μάθαμε να κάνουμε συνελεύσεις, συζητήσεις, αναβαθμίσαμε τις μαζικές διαδικασίες.Καταλάβαμε ότι η δύναμη μας είναι στη μαζικότητα
3. Καταλάβαμε ότι σύμμαχος είναι ο λαός. Τον είδαμε να στηρίζει, όποτε και όπου διαδηλώσαμε.
4. Δείξαμε ότι αγώνες μας έχουν δύναμη. Ακόμα και το γεγονός ότι έχουν φτάσει κάποια βιβλία σε κάποια σχολεία είναι δική μας κατάκτηση και νίκη!

  • Και ο αγώνας μας δε σταματά εδώ! Θα μας ξαναβρούν στους δρόμους!
Γιατί ακόμα ούτε το ίδιο το πρόβλημα για το οποίο βγήκαμε στους δρόμους έχει λυθεί. Πολλά είναι ακόμα τα σχολεία που δεν έχουν βιβλία και κάνουν 3ωρα και 4ωρα λόγω ελλείψεων καθηγητών, ενώ οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται από μαθητές, σε κάποιες περιπτώσεις γονείς και καθηγητές σε αρκετές περιοχές.
Γιατί το υποργείο ετοιμάζεται για νεές συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολείων και νόμο που θα ορθώνει τοίχους στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια.
Γιατί για άλλη μια φορά το σύστημα χτυπά και τους καθηγητές μας απειλώντας τους με εφδρεία-ανεργία και μειώνοντας πάρα πολύ τους μισθούς τους.
Γιατί αυτή τη στιγμή δέχεται μία εξοντωτική επίθεση και ο υπόλοιπος λαός και έχει ήδη αρχίσει να δίνει μια μάχη.

Και θα μας βρουν στους δρόμους.. Μαζί με τον υπόλοιπο λαό, που έχει ήδη αρχίσει να κατεβαίνει μαζικά σε διαδηλώσεις, καταλήψεις, απεργίες, Και θα μαστε μαζί του σε κάθε απεργία, σε κάθε διαδήλωση, γιατί ξέρουμε ότι παλεύει και για τα δικά μας τα δικαιώματα, για το δικό μας το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου