Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τι έκπληξη! Αποφυλακίστηκε ο Σαραλιώτης!

 Η ΕΙΔΗΣΗ:  
Την υπό όρους αποφυλάκιση του αστυνομικού Βασίλη Σαραλιώτη αποφάσισε σήμερα το πρωί το πενταμελές Εφετείο της Λαμίας. Ο Σαραλιώτης ήταν ο δεύτερος αστυνομικός που είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μαζί με τον  Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης ζήτησε από το δικαστήριο
την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του στις φυλακές της Κασσάνδρας
επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη.
Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή με τον όρο
παραμονής του στο νομό της Δράμας.

(ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ) 
Και ένα δίκαια οργισμένο σχόλιο από το διαδίκτυο:

"Πρώτο: Η υπόθεση δεν έχει «κλείσει» οριστικά, δεδομένης και της δίκης στο Εφετείο. Καμιά «εμπιστοσύνη» δεν μπορεί να υπάρχει στην αστική ταξική «Δικαιοσύνη» και στις «εκπλήξεις» που επιφυλάσσει.
Δεύτερο: Ο Κορκονέας κι ο Σαραλιώτης μπορεί να καταδικάστηκαν, δεν «καταδικάστηκε» όμως η πολιτική που «όπλισε» το χέρι τους, η πολιτική ενός συστήματος που τους «γεννά». Το αντίθετο! Αυτή «ζει και βασιλεύει» -και δεν θα μπορούσε να ’ταν διαφορετικά- μέσα από την ένταση της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας, μέσα από την ποινικοποίηση των αγώνων, τη «στοχοποίηση» του ίδιου του λαού, της νεολαίας, των απεργών, των διαδηλωτών, την αφαίρεση των στοιχειωδέστερων δημοκρατικών δικαιωμάτων. Οταν μάλιστα, στη φάση που έχουμε μπει, «απαιτείται» σκλήρυνση, όξυνση και αναβάθμισή της!"

Αυτά γράφαμε τον Οκτώβρη του '10 όταν βγήκε η καταδικαστική απόφαση για τους δύο δολοφόνους. Κάποια στιγμή κάτι θα βρουν και για τον άλλο φονιά. Αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα προκλητικό, αν ισχύουν οι λόγοι που γράφει η Ελευθεροτυπία, για την απελευθέρωσή του: "...επικαλέστηκε την ασθένεια του πατέρα του, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του..." τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν για τους ίδιους και χειρότερους λόγους αντιμετώπιζαν τη βία των αλητήριων συναδέλφων του Σαραλιώτη, "οργάνων" της κυβέρνησης. Σε τούτο το blog να μας συγχωράτε αλλά δεν είμαστε τόσο ανθρωπιστές για να πούμε "κρίμα το παλικάρι" και το σόι του όλο. Το αντίθετο. Όταν ζητάγαμε την τιμωρία των φυσικών ενόχων το εννοούσαμε χωρίς "ανθρωπιστικά" σκόντα. Οι μπάτσοι διάλεξαν να είναι λακέδες του συστήματος οπότε θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των επιλογών τους. Η ταξική πάλη είναι σκληρή και ο καθένας διαλέγει με ποιούς είναι. Δεν μπορούμε να λυπηθούμε ούτε να τους δούμε σαν "παραστρατιμένους" εργαζόμενους, που και αυτοί υποφέρουν σαν και εμάς, αυτούς που θεωρούν καθήκον τους να βαράνε όποιον βρουν, και επί ώρες μετά την πορεία, μπροστά τους.
Και μας κάνει εντύπωση όταν κάποιοι από την αριστερά διαμαρτύρονται λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση, παρ' όλο που είμαστε στην ...Ε.Ε.,  στέλνει λάθος μηνύματα στους άλλους αστυνομικούς!!! Λες και αυτό περίμενε η κυβέρνηση για να δώσει τα κατάλληλα μηνύματα στα "όργανά" της! Το σύστημα τα έχει δώσει τα μηνύματά του εδώ και καιρό. Κανείς δεν δικαιούται να τολμήσει να αντισταθεί και να παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής της υποταγής στους ιμπεριαλιστές και εξαθλίωσης του λαού. Ούτε καν να το σκεφτεί! Στη προσπάθεια του συστήματος να "πεισθεί" ο λαόςτα σώματα ασφαλείας και οι "άντρες" τους παίζουν πολύ συγκεκριμένο ρόλο, για να μην πούμε τον κύριο πια. Ας προσέχανε, αλλά είναι ενάντια στο λαό και δεν έχουμε κανένα λόγο να τους λυπηθούμε! 
Αλλά δυστυχώς για το σύστημα και τα όργανά του ο λαός που κατεβαίνει στους δρόμους, που απεργεί και αντιστέκεται θα γίνεται ολοένα και περισσότερος. Μπορεί να έχει κατατρομάξει τώρα και να "περιορίζεται μόνο" στα  ξεσπάσματα αλλά θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα ορθώσει το ανάστημά του, θα οργανωθεί, θα φτιάξει την αριστερά και το κίνημα που του πρέπει και θα κάνει ξανά την έφοδό του στον ουρανό! Έχει ξαναγίνει μια φορά. Θα ξαναγίνει. Μόνο που θα ξέρουμε, ενώ οι προηγούμενοι δεν ήξεραν. Έτσι θα δούμε και την πραγματική αποκατάσταση της ιστορίας.
Και τότε θα το πληρώσουν, πολύ πιο σκληρά, αυτοί που εφαρμόζουν τις πολιτικές που οπλίζουν δολοφόνους με όπλα, γκλομπ και ότι άλλο!  
Αριστερά που αντί να καταδικάσει τη βία του συστήματος τα βάζει από τα "κόκκινα" ραδιομικρόφωνα με τους ..."νεαρούς" που ...ήθελαν να διαλύσουν την πορεία και το ...πέτυχαν, που ακολουθεί το σύστημα στην προβοκατορολογία, δεν είναι αριστερά. Αυτή τους έθρεψε αυτούς τους "νεαρούς"! Ας μην κοιτάνε όλοι τους λοιπόν τι έκανε το ΕΑΜ αλλά ας δούμε όλοι μας τι κάνει αυτή η ...αριστερά τώρα. 
Τα 'γραψα και ...δεν ηρέμησα!

ΠΗΓΗ : αντιγειτονιές 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου