Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου σε μια διαφορετική παρέλαση ( βίντεο)!


Στις 8 Οκτωβρίου 2011 εκπαιδευτικοί της Λήμνου αποφάσισαν να κάνουν μια διαφορετική παρέλαση. Με αφορμή τον εορτασμό για την απελευθέρωση του νησιού διαμαρτυρήθηκαν για την... "κατοχή" της χώρας από την απάνθρωπη κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους φίλους τους.
Μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια γραμμένα με το χέρι (ελλείψει πόρων για... φωτοτυπίες) και κρατώντας αυτοσχέδια πλακάτ πορεύθηκαν ειρηνικά πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου και τη διαμαρτυρία ενώπιον των επισήμων.

Ήταν σαφές ότι δεν υπήρχαν "κουκουλοφόροι" και "ταραχοποιά στοιχεία", παρά μόνο δάσκαλοι και καθηγητές του νησιού, γνωστοί σε όλους, που με φανερή την ταυτότητά τους διεκδικούσαν το αυτονόητο: "ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", που ήταν και το μοναδικό σύνθημα που ακούστηκε.
Παρόλα αυτά, η Αστυνομία, αφού απέτυχε αρχικά να εμποδίσει τους εκπαιδευτικούς και παρ' όλη την υποστήριξη του κόσμου προς αυτούς, στο τέλος της παρέλασης και ενώ έφευγαν ειρηνικά, τους απώθησε βίαια αμαυρώνοντας το χαρακτήρα της εκδήλωσης.
Για του λόγου το αληθές παρακολουθήστε το βίντεο.
Το βίντεο με τα γεγονότα και τις βαναυσότητες της αστυνομίας: εδώ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου