Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δεν είμαστε στους δρόμους από παρεξήγηση...

 Ο πραγματικός στόχος του υπουργείου

Το υπουργείο προσπαθεί συστηματικά να δείξει ότι οι καταλήψεις και γενικότερα οι κινητοποίησεις μας είναι ανούσιες και μάταιες. Ότι είναι λίγο πολύ αποτέλεσμα παρεξήγησης ή ακόμα "μόδας".
Καθόλου τυχαία, σχεδόν σε όλα τα (... λιγοστά...)  ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις μας, στο τέλος πάντα τονιζόταν ότι τα βιβλία έτσι κι αλλιώς είναι σε διαδικασία τυπώματος.

 Είναι  γι αυτό απαραίτητο να ξαναθυμήσουμε κάποια αυτονόητα για μας.

Όταν πρωτομπήκαμε στις αίθουσες....
 Πολλοί από εμάς και σε πολλά σχολεία της χώρας, δεχτήκαμε ανοιχτούς εκβιασμούς και πιέσεις για να αγοράσουμε βιβλία ή ακόμα και υπολογιστές!!

Ενδεικτικά για το κλίμα που επικρατούσε και που το υπουργείο ήθελε να επιβάλλει αξίζει να δείτε μια "οδηγία" καθηγητών σε μαθητές σε σχολείο της Πλάκας... στην αρχή της χρονιάς, όπου καλεί μαθητές να αγοράσουν υπολογιστές και βιβλία, ενώ υπόσχεται ότι για κάποιους( ..όχι για όλους..) ίσως δοθούν και κάποια βιβλία (πατήστε εδώ)
Η κατεύθυνση δηλαδή από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ολοφάνερη μέσα στα σχολεία...  Πιέστε να αγοραστούν βιβλία  όπου και όσο γίνεται περισσότερο... Μαθητές και γονείς πρέπει να συνειδοτοποιήσουν ότι το δωρεάν βιβλίο δε θα είναι δεδομένο!  Κι αυτό δεν είχε να κάνει με την καθυστέρηση, λόγω χαρτιού.

Και τώρα, που μας λένε πως τα βιβλία έχουν αρχίσει να τυπώνονται...

Ακόμα για μας τίποτα δεν έχει κριθεί. Το πρώτο μάθημα που το ίδιο το υπουργείο μας δίδαξε, είναι ότι δεν πρέπει να τους έχουμε καμιά εμπιστοσύνη. Γιατί είναι αδίστακτοι, όπως και το σύστημα που εξυπηρετούν! Είναι οι ίδιοι που κλέβουν τους μισθούς και τους κόπους των γονιών μας. Είναι η ίδιοι που πετάν καθηγητές μας στην ανεργία, για χάρη της Τρόικας και του μνημόνιου. Το πόσα βιβλία και το αν πάρουμε όλοι ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ. Και θεωρούμε ότι ήδη σε πολύ λιγότερα σχολεία θα χαν μοιραστεί τα βιβλία, αν δεν δίναμε τη μάχη που δίνουμε και αν δεν είχαμε την υποστήριξη του υπόλοιπου λαού.

Και δεν είναι μόνο τα βιβλία, γιατί και από αυτόν εδώ τον αγώνα εξαρτάται και το τι θα μας ζητήσουν αργότερα. Αν θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε για το πετρέλαιο και πόσα ακόμα σχολεία θα κλείσουν-συγχωνευτούν, το τι θα γίνει με το νέο νόμο που ετοιμάζει για την αλλαγή πρόσβασης στην τριτοβάθμια. Πριν καλά- καλά ξεκινήσουμε πάλι μαθήματα, ανακοινώνει ήδη ότι προετοιμάζεται για το νέο κύκλο συγχωνεύσεων σχολείων!

Ξέρουμε ότι αυτό ποτέ το υπουργείο δε θα το παραδεχτεί. Ξέρουμε ότι θα προσπαθήσει να μας πει και πάλι ότι έτσι κι αλλιώς τα πράγματα θα εξελίσσοταν όπως εξελίχθηκαν! Ότι οι αγώνες μας ήταν μάταιοι! 

Εμείς,λοιπόν, που ήμασταν στις αίθουσες από την αρχή της χρονιάς, δε ξεχνάμε τους εκβιασμούς και τις πιέσεις. Δεν ξεχνάμε και τη δύναμη των αγώνων μας.


ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου