Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

 Tην Τετάρτη 7/10, ολοκληρώνεται η δίκη-ξέπλυμα της φασιστοσυμμορίας της Χ.Α., που ξεκίνησε πριν 5,5 χρόνια, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αγωνιστή-ράπερ Παύλου Φύσσα από το φασίστα

Ρουπακιά. Σήμερα, 5,5 χρόνια μετά, ξέρουμε πως πίσω από τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις αυτής της φασσιστοσυμμορίας κρύβεται η κυρίαρχη πολιτική του συστήματος, που τους έστρωσε το δρόμο.

Η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που προκλητικά και υποκριτικά σήμερα εμφανίζονται σα «δημοκράτες» και ζητάνε «δικαιοσύνη» και «τιμωρία των ενόχων» είναι εκείνοι που η πολιτική τους βασίζεται και καθημερινά γεννά το φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και το σοβινισμό. Γιατί υπηρετούν το ίδιο σύστημα. Γιατί, αυτό είναι και ήταν πάντα οι φασίστες. Μαντρόσκυλα και ακραίες εκφράσεις του συστήματος, που το υπηρετούν όπως εκείνο θέλει και έχει ανάγκη κάθε φορά. Εχθροί και πολέμιοι του λαού, της νεολαίας και των δικαιωμάτων τους. Το ίδιο και το πιο επίσημο και κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό, αλλά και οι υπόλοιπες φασιστοομάδες πέραν της Χ.Α. (όπως του Κασιδιάρη και του Βελόπουλου). Για αυτό ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους και τις διαδηλώσεις, μέσα από την οργάνωση και την πάλη του λαού και της νεολαίας και όχι μέσα στα αστικά δικαστήρια και της πουλημένης αστικής «δικαιοσύνης» που καθημερινά αθωώνει δολοφόνους όπως τον Καλαμπόκα (δολοφόνο του αγωνιστή καθηγητή Ν. Τεμπονέρα) και τον Κορκονέα (μπάτσο-δολοφόνο του μαθητή Α.Γρηγορόπουλου), ενώ καταδικάζει άλλους αθώους αγωνιστές του κινήματος σα θύτες και ένοχους, ενώ είναι θύματα. Για αυτό και εμείς σα μαθητές πρέπει να κατεβούμε μαζικά και συλλογικά, με κοπάνα ή κλειστά σχολεία, σε διαδηλώσεις για να καταγγείλουμε το φασισμό και την πολιτική που τον γεννά. Γιατί, την ίδια πολιτική αντιμετωπίζουμε και εμείς. Είναι η ίδια πολιτική που στήνει μαθητοδικεία και κάνει προσαγωγές σε πρωτοπόρους αγωνιστές μαθητές. Που στέλνει τα ΜΑΤ στις πλατείες, την αστυνομία και τους εισαγγελείς στα σχολεία (όπως σε Θεσσαλονίκη, Κερατσίνη), τους διευθυντές με κόφτες σε καταλήψεις (όπως στην Κρήτη), «αγανακτισμένους»-φασιστοειδή γονείς να βρίζουν και να χτυπούν μαθητές (όπως στον Άλιμο), την Κεραμέως κυνικά να απειλεί με απουσίες και ποινολόγιο όσους αγωνίζονται.
Είναι η ίδια πολιτική που, ενώ ζητάει «διάλογο με ανοιχτά σχολεία», έχει ήδη κλείσει καμιά 300αριά επειδή τα άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας και που ακόμα και τώρα αρνείται να πάρουν κάποιο μέτρο. Που ψήφισε στα κλεφτά και με κλειστά σχολεία τον πιο βάρβαρο νόμο για μαθητές και καθηγητές, το ν. Κεραμέως. Ένα νόμο που επαναφέρει την τράπεζα θεμάτων, την αξιολόγηση, τις συνεχείς εξετάσεις και την εντατικοποίηση, τις απολύσεις καθηγητών και την αύξηση μαθητών στην τάξη. Που δημιουργεί φάκελο μαθητή για να γράφει αρνητική διαγωγή σε όποιον λέει, σκέφτεται ή κάνει κάτι άλλο από αυτό που λεν. Το μόνο που εννοούν με το «διάλογο» είναι η επιβολή των απόψεων τους και η εμμονική προσπάθεια πειθάρχησης των μαθητών. Είναι προκλητικό μετά από όλα αυτά να μιλάν για διάλογο. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο πως τα δικαιώματά μας κερδίζονται μόνο με αγώνες και με κόντρα. Τέλος, είναι η ίδια πολιτική που μας θέλει στρατευμένους από τα 18, που αύριο-μεθαύριο θα μας πει να πάμε να σφαχτούμε σε άδικους πολέμους με τους γειτονικούς λαούς για τα κέρδη και τα συμφέροντά τους, αυτών και των αφεντικών τους, της ΕΕ και των ΗΠΑ. Αυτή η πολιτική, λοιπόν, γεννά το φασισμό! Αυτήν πρέπει να καταγγείλουμε διαδηλώνοντας και προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μαζικό μαθητικό κίνημα που θα παλεύει, μαζί με το λαό, για δικαιώματα. Έτσι τσακίζουμε το φασισμό!

  • ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

  • Α ΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

  • ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ: ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΥΓΕΙΑ

  • Όλοι στις συγκεντρώσεις!
    - ΑΘΗΝΑ: Τετάρτη 7/10, 10:00, Εφετείο (συγκέντρωση 9:30 μετρό Αμπελόκηποι)
    - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τρίτη 6/10, 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου
    - ΠΑΤΡΑ: Τετάρτη 7/10, 11:00, πλ. Γεωργίου
    - ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τρίτη 6/10, 19:00, Λιοντάρια & Τετάρτη 7/10, 10:00, πλ. Ελευθερίας
    - ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τετάρτη 7/10: 10:00, Περιφέρεια
    - ΞΑΝΘΗ: Τετάρτη 7/10, 11:00, Κεντρική Πλατεία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου