Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Βόλος| Το μέλλον που μας τάζουν βρωμάει καρκίνο, εκμετάλλευση, φασιστικοποίηση και πόλεμο!



 Μετά την διάλυση του μαζικότατου συλλαλητηρίου τον περασμένο Ιούνη, έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξαν ότι θα προσπαθήσουν να κόψουν κάθε κεφάλι που σηκώνεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τους, η οποία θυσιάζει την ζωή του λαού για το κέρδος του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Με την καταστολή που δέχθηκαν λαός και νεολαία εκείνο το τριήμερο κινητοποιήσεων, τις μέρες που χτυπήθηκε βάναυσα και ο αγωνιστής Βασίλης Μάγγος, έδειξαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα συνεχίσουν να καίουν σκουπίδια, σκορπίζοντας καρκίνο χωρίς κανένα ενδοιασμό. Όλα για το κεφάλαιο, όλα στο κεφάλαιο: μας δείχνουν ότι οι ζωές μας είναι αναλώσιμες μπροστά στο κέρδος του συστήματος!

Συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα πολλοί: η ΕΕ που προωθεί σχέδια για να καίγονται 1 στα 6 σκουπίδια της Ευρώπης στη χώρα μας, η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που νομιμοποίησαν την καύση σκουπιδιών και  που στηρίζουν τους σχεδιασμούς της ΑΓΕΤ-Lafarge μέσα από το νομικό τους οπλοστάσιο, η περιφέρεια Θεσσαλίας που έδωσε άδεια στην ΑΓΕΤ για την καύση σκουπιδιών αλλά και ο δήμος Βόλου που αποφάσισε την δημιουργία εργοστασίου μετατροπής σκουπιδιών σε καύσιμη ύλη για τις τσιμεντοβιομηχανίες


  • ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!

Το σύστημα έκανε την πανδημία του κορωνοϊού ευκαιρία, οξύνοντας την καταλήστευση δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας σε σπουδές-δουλειά-ελευθερίες-υγεία, φορτώνοντας τα βάρη της πανδημίας στις πλάτες μας για να ενισχυθεί το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Είναι η ίδια πολιτική που καίει σκουπίδια για την μείωση του κόστους παραγωγής τσιμέντου της ΑΓΕΤ και ταυτόχρονα αφήνει τον λαό και την νεολαία απροστάτευτους μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το αστικό κράτος έχουν αφήσει λαό και νεολαία στο έλεος της πανδημίας χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και με αχαλίνωτη κοροϊδία και καταστολή.

  • ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ! ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεση, ως συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και ετοιμάζει να φέρει τα πιο σκληρά ταξικά μέτρα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Έφεραν και κούμπωσαν την τηλεκπαίδευση με αφορμή των κορωνοϊό – πετώντας έξω από το σχολείο και τις σχολές τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τα μέσα να συμμετέχουν. Ο νόμος Κεραμέως ήρθε να εισάγει την Βάση του 10 και την Τράπεζα Θεμάτων στα σχολεία, Διαγραφές και τα Όρια Σπουδών στα πανεπιστήμια! Ετοιμάζουν ένα πανεπιστήμιο-προνόμιο λίγων και εκλεκτών, χτυπώντας το δικαίωμα όλου του λαού στις σπουδές.

  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΧΑΚΙ!

Την στιγμή που ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των εξαρτημένων αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας κοχλάζει στο Αιγαίο με τις ευλογίες των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να καλέσει την νεολαία να βάλουν τα χακί πριν καλά-καλά τελειώσει τις πανελλήνιες με την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Δηλαδή, η νεολαία θα έχει να αντιμετωπίσει το τρίπτυχο: υπακοή, πειθαρχία, εθνική ομοψυχία! Καμία εθνική ομοψυχία δε θέλουμε! Γιατί ξέρουμε ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον πόλεμο και τη σφαγή της νεολαίας, στο βωμό των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των τυχοδιωκτικών φιλοδοξιών των αστικών τάξεων! Από το σχολείο εξεταστικό κάτεργο, η νεολαία θα περνά αυτόματα στο «σχολείο» εθνικισμού και μιλιταρισμού που είναι ο στρατός! Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά με τους γείτονες λαούς!

  • ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΥΦΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΥΣ! ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ!

Απέναντι στις δίκαιες και τις αυτονόητες διεκδικήσεις των μαθητών για υγειονομικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, η κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και έναν μήνα να σπάσει με όποιον τρόπο και με όποιο κόστος τις μαθητικές καταλήψεις, συλλαμβάνοντας ανήλικους μαθητές, χτυπώντας τις κινητοποιήσεις με ΜΑΤ και δακρυγόνα, στέλνοντας αστυνομία και εισαγγελείς να απειλήσουν μαθητές. Ο αγώνας των μαθητών είναι κάτι παραπάνω από δίκαιος, είναι αναγκαίος για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας, των γονιών μας και των εκπαιδευτικών μας, στην ΥΓΕΙΑ, τον ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ και την ΖΩΗ. Για να υπερασπιστούμε το καθολικό δικαίωμα όλων των παιδιών στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Για να διεκδικήσουμε ζωή με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ κόντρα στην φασιστικοποίηση και την τρομοκρατία που σπέρνει το σάπιο σύστημά τους! Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή δεν θα περάσουν!

  • Απέναντι λοιπόν σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική μπορούμε να απαντήσουμε μόνο μέσα από τους αγώνες μας! Να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους ζωής-σπουδών-δουλειάς-υγείας!

Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών! Δεν υπάρχει άλλη λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιουργούν! Καμιά πρόταση εναλλακτική ή οικολογική δεν έχουμε να προτείνουμε στην ΑΓΕΤ. Γιατί καμιά φιλολαϊκή λύση δεν μπορεί να υπάρξει μέσα σε αυτό το σύστημα! Έχουμε ξεκάθαρο ότι μόνο με οργάνωση και πάλη μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε καθαρό αέρα και υγεία, σε σπουδές και δουλειά με ανθρώπινους όρους, σε δημοκρατικές ελευθερίες και ζωή. Καλούμε την νεολαία να παλέψει στο πλευρό του λαού ενάντια στην επίθεση και την καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Κυβερνήσεων, του δήμου Βόλου και της περιφέρειας Θεσσαλίας. Η πολιτική –της φτώχιας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης– μόνο με την βία μπορεί να επιβληθεί και απέναντι σε αυτή την πολιτική απάντηση είναι μόνο οι μαζικοί αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης.

• Όχι στην καύση σκουπιδιών και την δημιουργία εργοστασίου SRF/RDF.

• Αντίσταση-Αγώνας για τα αυτονόητα δικαιώματά μας σε ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ – ΥΓΕΙΑ – ΖΩΗ.

• Να αναλάβει το κράτος όλη την ευθύνη και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για Μέσα Υγειονομικής Προστασίας.

• Ίση, πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Μαζικά δωρεάν τεστ.

• Να ανατραπούν οι νόμου Κεραμέως, Γαβρόγλου, Πλαίσιο

• Όχι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18! Καμία αύξηση της στρατιωτικής θητείας!

• Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, το άσυλο, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου