Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Στράτευση στα 18: Μας θέλουν πιόνια στα πολεμικά τους σχέδια. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 ΔΕΘ 2020: Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει την πρόθεση της κυβέρνησής να αυξήσει την στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες και να επιβάλλει την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Αυτή η εξαγγελία δεν πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους. Θέλουν τη νεολαία με το που τελειώνει το σχολείο να μπαίνει στρατό, σε ένα μιλιταριστικό χώρο, ικανό να μεταδώσει στη νεολαία τον εθνικισμό, το μίσος και τη μισαλοδοξία.

Σε μια περίοδο που τα κράτη Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται “στην κόντρα” και οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές παρεμβαίνουν, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό, η κυβέρνηση θέλει να μας ντύσει στο χακί από τα 18. Θέλει να χύσει ακόμα περισσότερο ενθικιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις μας. Ενώ ο κορονοϊός συνεχίζει να απειλεί τις ζωές μας, αυτοί δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας μας (χρεώνοντας μάλιστα σε εμας τους νέους τη διασπορά του ιού!) και υλοποιούν τις πιο βάρβαρες πολιτικές, ενώ με τον πιο βάναυσο τρόπο κατα στέλλουν τους αγώνες μας. Θέλουν να μάθουμε από μικροί την πειθάρχηση και την υποταγή, να μάθουμε πως δεν είμαστε όλοι ίσοι να μάθουμε στο μίσος.


Απέναντι στα μισάνθρωπα σχέδιά τους θέλουμε ειρήνη, φιλία και συναδέλφωση με τους άλλους λαούς, που τίποτε δεν έχουν να χωρίσουν. Οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας δεν έχουν κανένα συμφέρον από τον πόλεμο των ισχυρών, αλλά βρίσκονται στη μέση των ανταγωνισμών ευρωπαίων, ρώσων και αμερικάνων φονιάδων για την κυριαρχία στη μεσόγειο. Να μην τους κάνουμε τη χάρη, να παλέψουμε ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό, ενάντια στις πολιτικές που μας θέλουν σκλάβους και υποταγμένους. ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


ΤΑ 18 ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΡΑΜΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ!

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

- ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ

- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΖΩΗ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου