Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Οι λογικές της ήττας δεν ταιριάζουν στη μαχόμενη νεολαία! Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα!

Την Πέμπτη 1/10 χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, με τη στήριξη εκπαιδευτικών, φοιτητών, γονιών, βγήκαν ξανά στους δρόμους μαζικά να διαδηλώσουν διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους. Δίπλα στη συνέχεια των μαθητικών καταλήψεων, και στις νέες που συνεχίζουν να ξεσπούν σε σχολεία της χώρας, οι μαθητές στέλνουν αγωνιστικά μηνύματα δείχνοντας πως η νεολαία δεν τρομοκρατείται, αλλά διεκδικεί στο δρόμο τα δικαιώματά της. Τα μηνύματα αυτά μας εμπνέουν και δείχνουν το δρόμο για τη συνέχιση του αγώνα μας, τη συνέχιση των καταλήψεων και τη διοργάνωση νέου γύρου κινητοποιήσεων! 

Την ανεμπιστοσύνη απέναντι στις δυνάμεις των αγώνων μας ωστόσο δείχνουν για άλλη μια φορά οι δυνάμεις της ΚΝΕ. Σε διάφορες πόλεις, με τη λήξη των διαδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις από διάφορα «Συντονιστικά Μαθητών», στα οποία η ΚΝΕ κάλεσε ευθέως τους μαθητές να ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία προκειμένου να γίνουν εκλογές 5μελών και 15μελών. Οι λαθροχειρίες των ψευτοσυντονιστικών που ελέγχονται απ’ τις συγκεκριμένες δυνάμεις, οι επικλήσεις για «πολύμορφο αγώνα», δεν έχουν καμία σχέση με το μαχητικό μαθητικό κίνημα που έχει ξεσπάσει στη χώρα, αλλά αντίθετα το υπονομεύουν, σπεύδοντας να στείλουν τους μαθητές στα σπίτια τους. 

Για την ανάγκη εκλογής των νέων μαθητικών μας οργάνων, η απάντηση πρέπει να είναι το κάλεσμα των συμμαθητών μας σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές μέσα στην κατάληψη. Οι καταλήψεις είναι ζωντανές, πολιτικές, αγωνιστικές διαδικασίες. Μέσα σ’ αυτές συζητάμε και μας βοηθούν στην οργάνωση, τη συνέχιση και την πολιτικοποίηση των αγώνων μας. Δε γίνεται η εκλογή των μαθητικών μας οργάνων να υπονομεύει όλη αυτή τη δράση, και δεν πρέπει σε μία τόσο κρίσιμη φάση ν’ αφήσουμε την ηττοπάθεια κάθε λογής ρεφορμισμού να πάρει τη σκυτάλη. 

Η νεολαία δε συμβιβάζεται!

Για να έχουμε μέτρα προστασίας από την πανδημία στα σχολεία, για να μην περάσει η κρατική τρομοκρατία, για τα δικαιώματά μας στην εκπαίδευση, οι απαντήσεις βρίσκονται μπροστά, και είναι δική μας υπόθεση η διεκδίκησή τους. 



Να βρεθούμε στο δρόμο ξανά, να μαζικοποιήσουμε και να δυναμώσουμε τις αντιστάσεις μας! 

Θα πρέπει να οργανώσουμε νέο γύρο κινητοποιήσεων. Να συνεχίσουμε τις καταλήψεις, να βάλουμε κι άλλους μαθητές στον αγώνα. Να διεκδικήσουμε στο δρόμο τα δικαιώματά μας στην υγεία, την εκπαίδευση, τις δημοκρατικές ελευθερίες. Να δώσουμε μια μαζική απάντηση στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα μπροστά στην έκδοση της απόφασης για τη
δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η νεολαία δεν τρομοκρατείται! Οργανώνεται, νικά!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου