Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

  •   Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες!

Οι καταλήψεις μας και συνολικά οι μαθητικοί αγώνες χτυπιούνται με τον πιο σκληρό τρόπο από το κράτος. Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει κανένα αίτημα μας. Το μόνο που κάνουν είναι να μας τρομοκρατούν και να πνίγουν τις διαδηλώσεις μας στα δακρυγόνα! Θέλουν να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στα σχολεία με τους χειρότερους υγειονομικά όρους και να συνωστιζόμαστε σε τάξεις 25-27 ατόμων! Θέλουν να μας εξοντώσουν με το νόμο Κεραμέως και να επιβάλλουν από φέτος τους πιο σκληρούς ταξικούς φραγμούς, όπως η τράπεζα θεμάτων! Μας θέλουν σκυφτούς και υποταγμένους, για να αποτελέσουμε τη γενιά της σκληρής εκμετάλλευσης που μας προορίζουν. Για αυτο και προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές μας!


  • Δεν πρέπει να υποκύψουμε στις απειλές του Υπουργείου!

Η κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σπάσει τις καταλήψεις των μαθητών και να μας κάνει να σκύψουμε το κεφάλι! Ερχόμαστε αντιμέτωποι με αστυνομία, εισαγγελείς και εκπροσώπους των δήμων στις καταλήψεις μας, ενώ οι διευθυντές απειλούν μαθητές και γονείς.

Τώρα το Υπουργείο Παιδείας έχει βάλει σε εφαρμογή έναν ωμό απεργοσπαστικό μηχανισμό, να γίνεται τηλε-εκπαίδευση σε όσα σχολεία είναι υπό κατάληψη! Μας απειλούν ότι θα πηγαίνουμε σχολείο σε αργίες και Σάββατα, αν συνεχιστούν οι καταλήψεις! Μας εκβιάζουν για να υποχωρήσουμε! Και όταν βλέπουν ότι δε μασάμε απέναντι στις απειλές, δε διστάζουν να εφαρμόσουν σκληρή καταστολή, όπως έγινε στη μαζική διαδήλωση στις 9/10 έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

  • Να γυρίσουμε την πλάτη στις λογικές ήττας και οπισθοχώρησης!

Και ενώ κανένα αίτημα μας δεν έχει δικαιωθεί ακόμα, υπάρχουν λογικές οπισθοχώρησης μέσα στο μαθητικό κίνημα! Τις βρήκαμε μπροστά μας στο“Συντονιστικο” που διοργανώθηκε από την ΚΝΕ στην Γκράβα στις 3/10. Το “συντονιστικό” αυτό καμία σχέση δεν έχει με έναν πραγματικό συντονισμό σχολείων και ούτε “ανοιχτό” ήταν, αφού αφαιρέθηκε προκλητικά ο λόγος από τη Μαθητική Αντίσταση και άλλες συλλογικότητες. Εκεί αποφασίστηκε το άνοιγμα των καταλήψεων για “την εκλογή 5μελών, 15μελων”. Λες και δεν μπορουν οι εκλογές 5μελών, 15μελών να γίνουν μέσα στη σπίθα του αγώνα, μέσα στις καταλήψεις?! Χρειαζόμαστε τους καθηγητές και τους διευθυντές να κάνουμε εκλογές των συνδικαλιστικών μας οργάνων? Το να ανοίξουν οι καταλήψεις σε μια κρίσιμη περίοδο εκβιασμών και καταστολής είναι λογική ήττας. Αυτές οι δυνάμεις αποφεύγουν την σύγκρουση με την κυβέρνηση, και προωθούν αυταπάτες περί “διαλόγου” με την Υπουργό.

  • Συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να νικήσουμε! Πρέπει να δυναμώσουμε πολιτικά τους αγώνες μας!

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και μπορούμε να νικήσουμε! Πρέπει όμως να δυναμώσουμε πολιτικά τους αγώνες μας! Αν φέρουμε την ουσιαστική πολιτική συζήτηση μέσα στις καταλήψεις μας, τότε αυτές θα γίνουν αιχμηρό όπλο απέναντι στην τρομοκρατία του συστήματος! Πρέπει να ενισχύσουμε τις δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες μέσα στις καταλήψεις μας! Τα 5μελή-15μελή να γίνουν δυναμικά όργανα πάλης των μαθητών!

Το να διοργανώνονται οι καταλήψεις από μια ομάδα μόνο μαθητών, χωρίς συλλογικές διαδικασίες και ουσιαστική κουβέντα πάνω στα αιτήματα μας δε μας βοηθάει να πάμε ένα βήμα παραπέρα τους αγώνες μας. Για αυτό το λόγο να κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία, να συζητήσουμε για τα αιτήματα μας, να καταγγείλουμε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, να αρνηθούμε την τηλε-εκπαίδευση. Να πάρουμε αποφάσεις συνέχισης του αγώνα, να κάνουμε καταλήψεις- ζωντανά κέντρα αγώνα! Να παλέψουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μας!

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/10 ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Διεκδικούμε:

  • Να παρθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Δωρεάν Μέσα Υγειονομικής Προστασίας.

  • Ολιγάριθμα τμήματα μαθητών.

  • Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

  • Αύξηση του προσωπικού της καθαριότητας. Συχνότερος και αποτελεσματικός καθαρισμός των αιθουσών και όλων των σχολικών εγκαταστάσεων

  • Δωρεάν τεστ COVID-19 για όλους

  • Όχι στην εξ αποστάσεως «εκπαίδευση». Καμία κάμερα στις τάξεις – ανατροπή της τροπολογίας.Ανατροπή της άθλιας Υ.Α. για την τηλε-εκπαίδευση

  • Διδασκαλία στο σπίτι για τους μαθητές με προβλήματα υγείας-προσλήψεις εκπαιδευτικών.

  • Δραστικη Μείωση της ύλης

  • Να ανατραπεί ο Νόμος Κεραμέως. Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. Όχι στη βάση του 10! Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου