Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ούτε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και στις συκοφαντίες!

 

Να συνεχίσουμε αποφασιστικά τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις! Να εξασφαλιστούν εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Εκατοντάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις. Γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση στα σχολεία! Θέλουμε μέτρα υγειονομικής προστασίας εδώ και τωρα για να εξασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Διεκδικούμε ολιγάριθμα τμήματα, πρόσληψη καθηγητών και προσωπικού της καθαριότητας, δωρεάν τεστ για όλους! Για να είναι οι συνθήκες πιο ανθρώπινες στα σχολεία σε καιρό πανδημίας!

Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη και βάζει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα! Δεν μας εξασφαλίζουν ούτε τα βασικά μέτρα προστασίας! Με το που άνοιξαν τα σχολεία μας έδωσαν τεράστιες “μάσκες αερόστατα” και οι γονείς μας έπρεπε να βάλουν το χέρι στην τσέπη ακόμα και για αυτό τα απαραίτητο μέτρο προστασίας! Μας αφήνουν απροστάτευτους μπροστά στην πανδημία, σε πολυάριθμα τμήματα που τις περισσότερες φορές ξεπερνούν τα 25 άτομα (!), σε αίθουσες κλουβιά που δεν αερίζονται επαρκώς. Η καθαριότητα στα σχολεία είναι ανεπαρκής και οι ελλείψεις πολλές, ακόμα και σε καθηγητές!



Δε μασάμε απέναντι στις συκοφαντίες και στην καταστολή! Όσο αυτοί μας τρομοκρατούν τόσο εμείς θα δυναμώνουμε τους αγώνες μας!

Οι καταλήψεις μας δέχονται επίθεση από την αστυνομία, τους εισαγγελείς και τις διευθύνσεις. Κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τους αγώνες μας! Δεχόμαστε απειλές και καταστολή! Τα παπαγαλάκια του συστήματος, τα ΜΜΕ, λασπολογούν για τις καταλήψεις μας. Τις παρουσιάζουν ως “υποκινούμενες για διάφορους σκοπούς’, ενώ ξεδιάντροπα διαδίδουν ότι δήθεν τις διοργανώνουν “ψεκασμένοι που αρνούνται τις μάσκες”.

Μας τρομοκρατούν και μας συκοφαντούν γιατί φοβούνται την οργή μας! Μας θέλουν σκυφτούς και πειθαρχημένους, γιατί μας προορίζουν για μια γενιά σκληρής εκμετάλλευσης! Στην ίδια κατεύθυνση απαγορεύουν και χτυπούν τις διαδηλώσεις, τσακίζουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα!


Όχι στην απάτη στην τηλεκπαίδευσης! Ούτε ένα λεπτό κάμερα ανοιχτή στην τάξη!

Δεν ανεχόμασε την προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει την τηλε-εκπαίδευση, γιατί είναι η εκπαίδευση των ανισοτήτων, αφού δεν έχουν όλα τα παιδιά τα μέσα να συμμετέχουν! Γιατί είναι ένα ακόμα μέσο για να εφαρμόσει η κυβέρνηση τα βάρβαρα σχέδια της στην εκπαίδευση. Τώρα το Υπουργείο τη χρησιμοποιεί για να σπάσει τις καταλήψεις, ανακοινώνοντας το ενδεχόμενο να γίνει τηλε-εκπαίδευση σε όσα σχολεία είναι υπό κατάληψη!


Ούτε λόγος για βάση 10 και τράπεζα θεμάτων! Να ανατρέψουμε το νόμο Κεραμέως!

Δε θα σκύψουμε το κεφάλι απέναντι στην εξόντωση που μας ετοιμάζουν! Κάνουν το Λύκειο εξετατικό κάτεργο με τράπεζα θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις, αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων και “κόντρα μάθημα στις απολυτήριες εξετάσεις! Χτυπούν το δικαίωμα όλων των παιδιών του λαού να μπορούν να σπουδάσουν! Σχεδιάζουν να εισάγουν το 10 ως ελάχιστη βάση ανα εξεταζόμενο μαθημα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!


Δεν υποχωρούμε! Να δυναμώσουμε τις καταλήψεις μας! Να βρεθούμε στους δρόμους με γονείς και εκπαιδευτικούς!

Να συνεχίσουμε αποφασιστικά τις καταλήψεις. Να κάνουμε συνελεύσεις, να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε τους συμμαθητες μας, να συζητήσουμε με τους συμμαθητές μας για τα αιτήματα μας! Οι καταλήψεις πρέπει να γίνουν χτήμα όλων των μαθητών, ζωντανά κέντρα αγώνα. Γι αυτό πρέπει να ενισχύσουμε τις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στις καταλήψεις! Να γίνονται εποικοδομητικές συνελεύσεις με πλούσιο διάλογο πάνω στα αιτήματα μας! Να κάνουμε τις καταλήψεις μας πιο μαζικές και ζωντανές, για να θωρακιστούμε κιόλας απέναντι στην κρατική τρομοκρατία!

Να βγούμε μαζικά όλα τα σχολεία στους δρόμους! Να οργανώσουμε μαχητικές διαδηλώσεις μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς!


Έχουμε όλα τα δίκια με το μέρος μας! Δεν υποχωρούμε ούτε μια στιγμή! Μπορούμε να νικήσουμε!


Διεκδικούμε:

  • Να αναλάβει το κράτος όλη την ευθύνη και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Δωρεάν Μέσα Υγειονομικής Προστασίας.

  • Ολιγάριθμα τμήματα μαθητών.

  • Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

  • Αύξηση του προσωπικού της καθαριότητας. Συχνότερος και αποτελεσματικός καθαρισμός των αιθουσών και όλων των σχολικών εγκαταστάσεων

  • Δωρεάν τεστ COVID-19 για όλους

  • Όχι στην εξ αποστάσεως «εκπαίδευση». Κ αμία κάμερα στις τάξεις – ανατροπή της τροπολογίας.

  • Διδασκαλία στο σπίτι για τους μαθητές με προβλήματα υγείας-προσλήψεις εκπαιδευτικών.

  • Να ανατραπεί ο Νόμος Κεραμέως. Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. Όχι στη βάση του 10 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση! Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς!

  • Όχι στη στράτευση στα 18! Καμία επέκταση της στρατιωτικής θητείας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου