Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Διεκδικούμε κι άλλα μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία και αυτοί συκοφαντούν τους αγώνες μας!

    Η Μαθητική Αντίσταση καταγγέλει την προσπάθεια του συστήματος να λασπολογήσει απέναντι σε καταλήψεις συμμαθητών μας στην Πάτρα. Μαθητές σε σχολεία της Πάτρας προχώρησαν σε κατάληψη για να παλέψουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα τους. Ζητούσαν μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών, κάτι που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία και τον αριθμό των κρουσμάτων σε μαθητές και γονείς να αυξάνεται! Τα παπαγαλάκια του συστήματος, τα ΜΜΕ, όμως άρχισ

αν να συκοφαντούν αυτές τις καταλήψεις διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ότι τις διοργανωναν "ψεκασμένοι που αρνούνται τη μάσκα και τον κορωνοϊο". Δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοια συκοφάντηση και τσουβάλιασμα με τέτοιες απόψεις, που δυστυχώς υπάρχουν, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα δίκαια αιτήματα των μαθητών για παραπάνω μέτρα προστασίας της υγείας μας!
    Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί για την υγεία μας και μεταφέρει την ευθύνη σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές. Δε μας εξασφαλίζουν ούτε τα βασικά μέτρα προστασίας, αφού μας έδωσαν ακόμα και μάσκες τεράστιες που δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε! Μας στοιβάζουν σε αίθουσες κλουβιά, χωρίς επαρκή αερισμό πολλές φορές, σε πολυπληθείς τάξεις που φτάνουν και τα 25 άτομα σε πολλές περιπτώσεις! Δεν υπάρχουν υποδομές στα σχολεία για να προστατευτούμε απέναντι στην πανδημία και μας ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης. Λες και θα σώσουν την κατάσταση οι δύσχρηστες μάσκες που μας δώσανε!
    Δεν πάει άλλο! Η υγεία μας κινδυνεύει και το Υπουργείο Υγείας θέλει να μας πείσει πως με το άνοιγμα των σχολείων επανήλθαμε δήθεν στην κανονικότητα! Τα σχολεία έχουν ανοίξει με τους χειρότερους υγειονομικούς όρους και με βάρβαρα μέτρα για εμάς τους μαθητές (τράπεζα θεμάτων, αύξηση εξεταζόμενων μαθημάτων ανα τάξη, συντελεστές βαρύτητας στις Πανελλήνιες

, σχέδια για θέσπιση της βάσης του 10 κλπ). Καθημερινά μπαίνουμε στα σχολεία του σύγχρονου εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, σε σχολεία ταξικά και σε άθλιες συνθήκες. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση! Θα απαντήσουμε με αγώνες, με καταλήψεις και διαδηλώσεις! Δε λυγίζουμε απέναντι στην τρομοκρατία και στην συκοφάντηση των αγώνων μας!
Διεκδικούμε:

  • Να αναλάβει το κράτος όλη την ευθύνη και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας μας.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για Μέσα Υγειονομικής Προστασίας.
  • Κανένα τμήμα πάνω από δέκα μαθητές.
  • Να ανατραπεί ο Νόμος Κεραμέως.
  • Ούτε λόγος για βάση του 10 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!  Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς!
  • Ούτε μια ώρα εξ αποστάσεως «εκπαίδευση», ούτε ένα λεπτό ανοιχτή κάμερα στην τάξη – ανατροπή της τροπολογίας.
  •  Διδασκαλία στο σπίτι για τους μαθητές με προβλήματα υγείας- πρόσληψη εκπαιδευτικών.
  • Αν δεν μπορούν  να μας  εγγυηθούν για την υγεία μας και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, να κλείσουν τα σχολεία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου