Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

KΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!
Σε εντολή να στηθεί δικογραφία, από τις αστυνομικές αρχές, προχώρησε η εισαγγελέας ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή, για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο νομό Θεσσαλονίκης.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα πραγματικό μέτρο για την προστασία των μαθητών από τον Κορωνοϊό, ενώ παράλληλα εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς στα σχολεία, με την ψήφιση του νόμου Κεραμέως (τράπεζα θεμάτων, σκλήρυνση εισόδου στα πανεπιστήμια, κ.ά.), θέλουν την νεολαία υποταγμένη στα σχέδια τους. Γι’ αυτό το λόγο θέλουν να καταστείλουν το δίκαιο αγώνα των μαθητών ενάντια στα μέτρα Κεραμέως, αλλά και για λήψη μέτρων προστασίας των μαθητών από τον COVID-19 όπως η μείωση του αριθμού των τμημάτων. Γι’ αυτό τα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. συκοφαντούν τις μαθητικές καταλήψεις αναπαράγοντας πως ο κύριος λόγος που γίνονται είναι η εναντίωση στη χρήση μάσκας.

Αυτή η κίνηση  δεν είναι ξεκομμένη από την αύξηση της καταστολής και της τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση τόσο με το νόμο για απαγόρευση των διαδηλώσεων αλλά και με τα περιοριστικά μέτρα και τα πρόστιμα όπως τα βίωσε ο λαός μας την περίοδο της καραντίνας. Θέλουν το λαό και τη νεολαία τρομοκρατημένους να μην μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα στην εκπαίδευση, στη δουλειά και στην περίθαλψη.
Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να καταγγείλει το στήσιμο δικογραφίας στις πλάτες των μαθητών που αγωνίζονται. Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές να υπερασπιστούν το δίκαιο αγώνα των μαθητών για το δικαίωμα στην υγειονομική ασφάλεια, στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και την ανατροπή του νόμου Κεραμέως.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου