Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

 Την Τρίτη 22/9 γίναμε μάρτυρες μίας ακόμη προσπάθειας, εκ μέρους του συστήματος, τρομοκράτησης και καταστολής των αγώνων μας. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης  αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από το 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου και έκαναν προσαγωγές σε 12! μαθητές με την κατηγορία του «πιθανού βανδαλισμού».  Το σχολείο είχε πάρει απόφαση για κατάληψη, αφού μια εβδομάδα πριν, μαθητής είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό και δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας για τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου. Τολμούν, λοιπόν, αυτοί που μας αφήνουν εκτεθειμένους στην πανδημία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας -εκτός φυσικά από μία μάσκα-αλεξίπτωτο, να μας τρομοκρατούν με προσαγωγές όταν αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμά μας στην υγεία και την εκπαίδευση!



Καθόλου εντύπωση δεν μας προκαλεί πλέον το μίσος του συστήματος απέναντι σε όσους επιλέγουν να υψώνουν τις γροθιές και να αγωνίζονται, αφού τα παραδείγματα καταστολής της νεολαίας είναι πλέον αναρίθμητα. Από την ωμή και βάρβαρη καταστολή των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, με όχημα το χουντικής προέλευσης νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, την επέμβαση εισαγγελέα στις μαθητικές καταλήψεις στην Θεσσαλονίκη, την απαίτηση της αστυνομίας να δοθούν ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις στο Ηράκλειο μέχρι τα πεσίματα σε πλατείες και μέρη που συχνάζει η νεολαία, το σύστημα μας δείχνει τα δόντια του και το μήνυμα είναι σαφές: Κανείς να μην σηκώνει κεφάλι στην βαρβαρότητα! Εμείς, λοιπόν, επιλέγουμε να μην το βάζουμε κάτω, δεν τρομοκρατούμαστε!

Την τελευταία εβδομάδα έχει αρχίσει ένα κύμα καταλήψεων στα σχολεία όλης της χώρας σαν απάντηση στις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες που καλούνται μαθητές και καθηγητές να αντιμετωπίσουν (υπεράριθμα τμήματα, ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας, ελλείψεις καθηγητών, ανεπαρκείς σχολικές υποδομές), αλλά και σαν απάντηση στο βάρβαρο και ταξικό νομοσχέδιο Κεραμέως, που θέλει να πετάξει τα πιο φτωχά και λαϊκά παιδιά εκτός εκπαίδευσης. Τι κι αν έσπευσαν όλοι οι καλοθελητές του συστήματος να βαφτίσουν τις διεκδικήσεις μας «θεωρίες συνομωσίας», να μας τσουβαλιάσουν με τους ψεκασμένους αρνητές μάσκας  και να κατασυκοφαντήσουν τους αγώνες μας;! Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και θα συνεχίσουμε να τα παλεύουμε μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, τις συνελεύσεις, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις.


-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

-ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

-ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

-ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου