Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Γονέων :Μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούμε ενάντια στο σχολείο του μνημονίου


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΒΑΓΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΓΚΕΤΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

       Ενας νέος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης ξεκίνησε μπροστά στα οργισμένα μάτια του λαού και της νεολαίας στη χώρα μας. Αυτή τη φορά, στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση. Το σχέδιο συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων που παρουσίασε το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί την πρώτη πράξη ενός έργου που θα πάρει τραγικές διαστάσεις τα επόμενα χρόνια και θα οδηγήσει σε κλεισίματα χιλιάδων σχολείων σε όλη τη χώρα. Στο βωμό των μνημονίων και εφαρμόζοντας πρόθυμα τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θυσιάζει ό,τι έχει απομείνει από τη δωρεάν παιδεία, υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας και τη δυνατότητά μας να τα σπουδάσουμε.
Το όραμά τους για τα παιδιά της εργατικής τάξης τα θέλει στοιβαγμένα σε φτηνά σχολεία-γκέτο, για όσο αντέξουν, αντιμέτωπα με απανωτά ταξικά μέτρα και φραγμούς (ακρίβεια, εξετάσεις κ.λπ.) και μπροστά σε ένα αποκαρδιωτικό μέλλον ανεργίας και ανασφάλειας. Με καθηγητές-λάστιχο, λίγους, κακοπληρωμένους και με το φόβο της απόλυσης, να προσπαθούν να καλύψουν μία ύλη εντατικοποιημένη και χαοτική, που αποτελεί ένα ακόμη άλλοθι για το ξωπέταγμα των παιδιών απ’ την εκπαιδευτική διαδικασία. Την ίδια στιγμή που στήνουν «πρότυπες σχολικές μονάδες» για λίγους κι εκλεκτούς.
     ΘΕΛΟΥΝ τα παιδιά μας αμόρφωτα, αποκλεισμένα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Τα θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό, εργαζόμενους-λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, με σκυμμένο το κεφάλι, τροφή στις ορέξεις του κεφάλαιου που θα μπορεί να τους προσλαμβάνει και να τους απολύει όποτε θέλει και χωρίς την παραμικρή υποχρέωση απέναντί τους.
       Μας ζητάνε να βάλουμε το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη. Την ίδια ώρα που χαρίζουν δισεκατομμύρια στις τράπεζες και το κεφάλαιο, και ξοδεύουν τεράστια ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα προκειμένου να θησαυρίζουν οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Θέλουν να φορτώσουν κι άλλα βάρη στις πλάτες μας. Να πληρώνουμε για τη θέρμανση, τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων. Να πληρώνουμε για τα βιβλία των παιδιών μας. Λες και δεν αρκούν όσα ήδη πληρώνουμε μέσα από τη δυσβάσταχτη φορολογία ή όσα καρπώνονται από τον απλήρωτο κόπο της δουλειάς μας. Θέλουν να «χωνέψουμε» πως είναι (ή σύντομα θα γίνει) παρελθόν οτιδήποτε έχει σχέση με κοινωνικές παροχές, όλα όσα κατέκτησε με αγώνες δεκαετιών η εργατική τάξη.
       Αδιαφορούν για τις ζωές και τις τύχες του ίδιου τους του λαού. Δεν ιδρώνει το αυτί τους από το δράμα που ζουν χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Χτυπημένες από την ανεργία, τη συρρίκνωση των μισθών, την ακρίβεια, τις συνεχείς ανατιμήσεις και τους αβάσταχτους φόρους, τώρα βλέπουν ότι σε λίγο δεν θα μπορούν ούτε τα παιδιά τους να στείλουν στο σχολειό. Και γιατί άραγε να ενδιαφερθεί ένα σύστημα για το αν θα μορφωθούν τα παιδιά των εργαζομένων, όταν -πρώτα και κύρια- δεν ενδιαφέρεται για το αν θα έχουν δουλειά, αν θα μπορούν να φάνε ή να πληρώσουν το νοίκι;
       Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Να αγωνιστούμε ενάντια στο σχολείο του Μνημονίου, ενάντια στην πλήρη κατάργηση της δωρεάν παιδείας. Μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Ενάντια σε κάθε συγχώνευση ή κλείσιμο σχολείου. Ανεξάρτητα από το εάν συγχωνεύεται ή όχι το σχολείο των παιδιών μας. Χωρίς αυταπάτες για το ρόλο των καλλικρατικών δήμων, που θα κληθούν να εφαρμόσουν αυτά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα όπως κάνουν με τους παιδικούς σταθμούς, τους συμβασιούχους κ.λπ. Για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου