Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά σε κινητοποίηση και στάση εργασίας


ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση την Τρίτη 15/3, στις 1 μμ
στα γραφεία της Β’Βάθμιας διεύθυνσης Πειραιά

Μετά από μακρά περίοδο σιωπής, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα και στην περιοχή ευθύνης του ΠΥΣΔΕ Πειραιά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά έχει δηλώσει ότι είναι αντίθετο με οποιαδήποτε συγχώνευση – κλείσιμο σχολείου. Με τις συγχωνεύσεις σχολείων η κυβέρνηση επιδιώκει να υποτάξει ακόμα περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση στις εντολές της αγοράς:
- Με το στοίβαγμα των παιδιών σε τριανταριά τμήματα και την κατασκευή τεράστιων «πολυδύναμων» και ταξικά κατηγοριοποιημένων σχολείων–γκέτο, φτηνών για το κράτος και ακριβών για το λαό και τα παιδιά του.
- Με τους εκπαιδευτικούς που θα «περισσεύουν», να περιμένουν στην ουρά για την απόλυση.
- Με τους μαθητές να προσεγγίζουν «δεξιότητες» για να είναι έτοιμοι για το εφιαλτικό μέλλον του ευέλικτου ημιάνεργου – ημιαπασχολήσιμου χωρίς μόνιμη δουλειά.

Οι συγχωνεύσεις που θα προωθηθούν την περίοδο αυτή, αν περάσουν, θα ανοίξουν το δρόμο σε δραματικά μαζικές συγχωνεύσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων την επόμενη χρονιά. Με την έννοια αυτή, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους των σχολείων που συγχωνεύονται – κλείνουν, αλλά αντίθετα: Αφορά όλο τον κλάδο, αφορά τους μαθητές και τους γονείς τους.
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ακόμα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του Πειραιά και τα σχολεία ασφυκτιούν οικονομικά καθώς η χρηματοδότησή τους έχει μειωθεί στο μισό! Προετοιμάζεται το έδαφος για να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη οι γονείς και να ανοίξει ο δρόμος στους χορηγούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική κινητοποίηση την Τρίτη 15/3, στις 1 μμ στα γραφεία της Β’Βάθμιας διεύθυνσης Πειραιά. Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε δίωρη διεκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 15/3, 12μ – 2μμ.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους να συζητήσουν με τους μαθητές των σχολείων και τους γονείς τους, να τους ενημερώσουν για τα κυβερνητικά σχέδια και να τους καλέσουν στην κινητοποίηση.

- Όχι στο σχολείο που παραγγέλνει το κεφάλαιο, το ΔΝΤ, η ΕΕ και η κυβέρνηση. Όχι στο σχολείο των λίγων και εκλεκτών.
- Καμία συγχώνευση – κλείσιμο σχολείου.
- Καμία σύμπτυξη τμήματος – κανένα τμήμα πάνω από 20 παιδιά.
- Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των σχολείων (θέρμανση, συντήρηση, χαρτί φωτοτυπίας κλπ.) – Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά.

ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση την Τρίτη 15/3, στις 1 μμ στα γραφεία της Β’Βάθμιας διεύθυνσης Πειραιά.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου