Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Το καπιταλιστικό σύστημα χτυπάει για ακόμη μια φορά τους μαθητές του

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που έλαβε όσον αφορά τα συγκοινωνικά μέσα οδήγησε τους εργαζόμενους σε επανειλημμένες απεργίες. Σαν άνθρωποι μπορεί να είμαστε μαζί τους αλλά σαν μαθητές... κάθε φορά η μεταφορά μας από το σπίτι στο σχολικό περιβάλλον γινόταν όλο και δυσκολότερη.

Καθώς οι απεργίες συνεχίζονταν, ο λυκειάρχης μας ανάγκασε να πληρώνουμε ώστε να μπει πούλμαν για τη μετακίνησή μας. Όταν οι μαθητές εναντιώθηκαν,τ ο 15μελές κατέφυγε στη βοήθεια του Δημάρχου αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν "ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ".
Για ακόμη μια φορά ήθελαν να πάρουν χρήματα από την Παιδεία.
Αλλά αυτό δεν πέρασε έτσι! Με τη βοήθεια της ΟΛΜΕ, των συλλόγων γονέων καιτων καθηγητών μας  κινητοποιηθήκαμε, κάνοντας πορεία ως το Δημαρχείο. Τα αιτήματά μας αυτή τη φορά δεν αφορούσαν μόνο τα πούλμαν αλλά και τα τεράστια ποσά που χρωστάει στα σχολεία.
Αυτή τη φορά ο Δήμαρχος απάντησε ότι το χρέος δεν είναι δικό του. Μετά από διαμαρτυρίες των κινητοποιημένων υποσχέθηκε ότι ως το τέλος του μήνα (Φλεβάρη, το πολύ Μάρτη) θα λάβουμε τα χρήματα.

Δεν ξέρω αν καταφέραμε αυτό που θέλαμε αλλά ξέρω ότι ως μαθητές, ως μελλοντικά φοιτητές και ύστερα ως εργαζόμενοι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτά που μας ανήκουν!
(Μαθήτρια Λυκείου Περάματος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου