Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ανοίγουν τα σχολεία με τους χειρότερους υγειονομικά όρους! Μαθητές και Εκπαιδευτικοί δεν είμαστε πειραματόζωα!

 Μετά το τέλος των διακοπών τα σχολεία ανοίγουν με χειρότερους όρους από ότι έκλεισαν εν μέσω πανδημίας! Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως όλα κυλούν κανονικά, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά, η πανδημία θερίζει ζωές και μας καλούν στα σχολεία να συνωστιζόμαστε σε τάξεις 30 ατόμων, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας! Είμαστε στο έλεος της πανδημίας και η λύση που προτείνουν στα σχολεία είναι να αυξηθούν τα αυτο-διαγνωστικά τέστ πρόληψης (self-test κλπ).  Ούτε λόγος για αποσυμφόρηση των τάξεων, για ολιγάριθμα τμήματα μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, την ίδια ώρα που πληρώνουμε από την τσέπη μας σοβαρά ποσά για μάσκες, αντισηπτικά και κάθε λογής τεστ (rapid, PCR κλπ). Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωρά εν μέσω πανδημίας σε συγχώνευση σχολείων, κάτι το οποίο   οδηγεί σε υπεράριθμες τάξεις στα σχολεία. 


Αυτοί μιλούν όλη την ώρα για “ατομική ευθύνη”, μας φορτώνουν το βάρος της ευθύνης για την προστασία της υγείας μας για να μην πάρουν καμιά κρατική ευθύνη! Δε νοιάζονται για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας! Μας θεωρούν αναλώσιμους! Τα ίδια τα στελέχη του Υπουργείου παραδέχονται ουσιαστικά πως στα σχολεία θα εφαρμόσουν το μεγάλο πείραμα της ανοσίας της αγέλης! Η ίδια η Υπουργός Παιδείας Κεραμέως δήλωσε πως “Με την επιστροφή των μαθητών θα αποτυπωθεί η μετάδοση του ιού στον πληθυσμό”!

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μας εξοντώσει και σε αυτές τις συνθήκες. Θα καλεστούμε να δώσουμε προαγωγικές εξετάσεις σε υπέρογκη ύλη στο Λύκειο με το σφαγείο της τράπεζας θεμάτων και Πανελλήνιες εξετάσεις με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Βρίσκουν ευκαιρία μέσα στην πανδημία και εφαρμόζουν διάφορους “κόφτες” στην εκπαίδευση για τα παιδιά από φτωχές λαϊκές οικογένειες, τους πιο σκληρούς ταξικούς φραγμούς και χτυπούν το δικαίωμα μας στις σπουδές. Πολλοί γονείς είναι χωρίς δουλειά, πολλές οικογένειες υποφέρουν από φτώχεια με την ακρίβεια και με όλα αυτά τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που έχει περάσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση προχωρά την επίθεση στο λαό και στη νεολαία πιο λυσσαλέα ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές! 

Δε θα τους περάσει! Με το άνοιγμα των σχολείων να μας βρούν απέναντι τους! Να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας στα σχολεία (δωρεάν όλα τα τέστ, ολιγαριθμα τμήματα, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών κλπ). Να ανατρέψουμε με τους αγώνες μας την τραπεζα θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής! Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς να ενώσουμε τις φωνές μας και να βροντοφωνάξουμε πως δεν είμαστε αναλώσιμοι ούτε πειραματόζωα! Εμπρός για συνελεύσεις στα σχολεία μας, καταλήψεις και διαδηλώσεις για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στις σπουδές και στη ζωή! 

Διεκδικούμε:

- Μέτρα προστασίας στα σχολεία απέναντι στην πανδημία:

*Ολιγάριθμα τμήματα μαθητών

*Μόνιμες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών

*Μαζικά και Δωρεάν για όλους όλα τα τεστ (rapid, PCR  κλπ) για την ανίχνευση του ιού

-Δραστική Μείωση της ύλης σε όλα τα μαθήματα

-Αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

-Να αποσυρθεί η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

-Όχι στην απάτη της τηλε-εκπαίδευσης! Κανένα τηλε-μάθημα μέσα στις καταλήψεις μας!

-Να ανατραπούν οι Νόμοι Κεραμέως! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου