Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/1,12:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 ΜΑΘΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ 

Την περασμένη βδομάδα οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα εκφράσαμε την αγανάκτησή μας απέναντι στην απαράδεκτη υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μετά το άνοιγμά τους. Εκατοντάδες καταλήψεις ξέσπασαν σε όλη τη χώρα με τα δίκαια αιτήματα για την παροχή μέτρων υγειονομικής προστασίας στα σχολεία. Την Παρασκευή 12/1 πάνω από χίλιοι μαθητές έδωσαν μαζικά το παρόν στο Υπουργείο Παιδείας και εκατοντάδες βρέθηκαν στους δρόμους σε πόλεις της επαρχίας. Η οργή μας ξεχειλίζει- μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν είμαστε πειραματόζωα! 



Τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά στη σχολική κοινότητα επιβεβαιώνουν ξανά την απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στην υγεία του λαού. Τη στιγμή που τα κρούσματα ενόψει γιορτών έφτασαν να ξεπεράσουν τα 50.000 η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για να επιστρέψουμε στα σχολεία ασφαλείς, αλλά αντιθέτως βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή με ακόμη μεγαλύτερα τμήματα και με ανεπαρκή έως ανύπαρκτο διαγνωστικό έλεγχο.

Όλα αυτά τη στιγμή που η επίθεση στους μαθητές προχωράει σαν οδοστρωτήρας, με την Τράπεζα Θεμάτων να μετατρέπει τα Λύκεια σε εξεταστικά κάτεργα, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής να στερεί σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά των φτωχότερων στρωμάτων το δικαίωμα να σπουδάσουν και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να διαμορφώνει ακόμη πιο ασφυκτικό το κλίμα στα σχολεία. 

Μας φοβούνται! Η εφαρμογή για άλλη μια φορά του απεργοσπαστικού μηχανισμού της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που πραγματοποιούν καταλήψεις επιβεβαιώνει το φόβο της κυβέρνησης απέναντι σε ένα μαθητικό ξέσπασμα που θα βάλει φραγμό στα σχέδιά της. Δε θα αποδεχθούμε αυτή τη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας, που μας αφήνει σήμερα παντελώς έκθετους, χωρίς μέτρα προστασίας, να κολλάμε δίχως προηγούμενο τους συμμαθητές μας, τους γονείς μας, τους εκπαιδευτικούς μας. Δε δεχόμαστε την παιδεία των λίγων κι εκλεκτών, παλεύουμε για την ανατροπή του Νόμου Κεραμέως για να μπορούν να σπουδάζουν τα παιδιά όλου του λαού! 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ!

*Ολιγάριθμα τμήματα μαθητών

*Μόνιμες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών

*Μαζικά και Δωρεάν για όλους, όλα τα τεστ ανίχνευσης του ιού(Rapid, PCR) 

*Ίση πλήρης δωρεάν περίθαλψη για όλους

*Κάτω ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη! Να μην περάσει ο νέος νόμος-πλαίσιο!

*Κάτω η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

*Όχι στην παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς – Κάτω τα χέρια απ’ τις σπουδές!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου