Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

 Καταγγέλλουμε την επίθεση φασιστών σε μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου. Ενώ την Τετάρτη 19/1  μαθητές προσπαθούσαν να διεξάγουν συνέλευση στο σχολείο για τους  απαράδεκτους υγειονομικούς όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία και την διαδήλωση της Πέμπτης 20/1, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα φασιστών-εθνικιστών μαθητών του σχολείου και εξωσχολικούς. Άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά και στη συνέχεια προπηλάκισαν και χτύπησαν, ενώ κατέβασαν και πανό που ήταν αναρτημένο στα κάγκελα του σχολείου ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές». Νωρίτερα οι συγκεκριμένοι μαθητές είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κάνουν κατάληψη. Την επόμενη μέρα φασίστες έκαναν παρέμβαση  με τρικάκια έξω από το σχολείο και κόλλησαν αφίσες εθνικιστικών ομάδων. 


Το συγκεκριμένο σκηνικό είναι μια επανάληψη αντίστοιχων επιθέσεων που είχαν γίνει σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων το φθινόπωρο. Αποδεικνύει την προσπάθεια των φασιστών να ανακόψουν το νέο γύρο καταλήψεων και του αγώνων των μαθητών εξυπηρετώντας τις πολιτικές της κυβέρνησης. Οι φασιστικές φωνές προσπαθούν να αποκτήσουν υποστηρικτές και ανάμεσα στους μαθητές για να καταστείλουν τους αγώνες και να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση από τα πραγματικά μας προβλήματα. Δεν έχουν χώρο στα σχολεία μας! 

Η συγκεκριμένη φασιστική επίθεση ενάντια στους αγώνες των μαθητών και στις δημοκρατικές τους διαδικασίες δεν είναι τυχαίο ούτε μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο καταστολής των αγώνων  και κινείται στην  ίδια κατεύθυνση με την απόφαση του Υπουργείου για τηλεκπαίδευση στα κατειλημμένα σχολεία. Τέτοιες επιθέσεις αξιοποιούνται επίσης, από την κυβέρνηση για να δικαιολογηθεί η παρουσία της αστυνομίας έξω από τα σχολεία που κινητοποιούνται. 

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ δεν φοβήθηκαν και έκαναν κατάληψη του σχολείου με αιτήματα ενάντια στα νέα μέτρα και για μέτρα προστασίας στα σχολεία.  Με συνελεύσεις στα σχολεία μας, με αγωνιστικές αποφάσεις  στις οποίες θα συμμετέχουμε όλοι, θα περιθωριοποιήσουμε φασιστικές απόψεις και θα απαντήσουμε την πολιτική καταστολής και τρομοκρατίας που επιλέγει η κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις που στρέφονται ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους Κεραμέως στην εκπαίδευση (τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, μαθητεία ) και θα παλέψουμε για δικαιώματα στην υγεία, στις σπουδές, στις ελευθερίες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου