Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στις σπουδές!

Η υπουργός Παιδείας Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για το λύκειο και τις εισαγωγικές εξετάσεις. Οι αλλαγές αυτές, όχι μόνο δεν θα μας ανακουφίσουν, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσουν ένα σχολείο ακόμη πιο δύσκολο, με περισσότερες απαιτήσεις, περισσότερο τρέξιμο, πολύ πιο ακριβό, στο οποίο όση προσπάθεια κι αν κάνουμε δεν θα εξασφαλίζεται το μέλλον μας.

 ● Λένε ότι μειώνουν τα μαθήματα σε κάθε τάξη, αλλά στην πραγματικότητα ενώνουν μαθήματα μεταξύ τους (η γλώσσα, τα αρχαία και η λογοτεχνία γίνονται «ελληνική γλώσσα», η βιολογία, η χημεία και η φυσική γίνονται «φυσικές επιστήμες» κ.λπ.)!
● Λένε ότι μειώνουν τις ώρες διδασκαλίας, αλλά θέλουν να κάνουν τα γυμνάσια και τα λύκεια ολοήμερα και στην τρίτη λυκείου μας προσθέτουν άλλες 4 ώρες για να έχουμε καθημερινά 7ωρα!
● Μας βάζουν δύο φορές το χρόνο project, δήθεν για να κάνουμε «δημιουργική έρευνα», ενώ στην πραγματικότητα θα προστεθεί ένα ακόμη μάθημα με πολλές απαιτήσεις, ανάμεσα στις τόσες άλλες.
● Αν νομίζουμε ότι ξεμπερδέψαμε με τις εισαγωγικές εξετάσεις της τρίτης λυκείου, γελαστήκαμε! Αν τα καταφέρουμε, δεν θα μπαίνουμε στο τμήμα που θέλουμε, αλλά θα πρέπει να παρακολουθήσουμε προπαρασκευαστικό έτος, να υποστούμε άλλον ένα γύρο εξοντωτικών εξετάσεων, που θα απαιτεί τα δικά του φροντιστήρια..
Όλα αυτά, έρχονται μαζί με την κατάργηση του δωρεάν βιβλίου, την κατάργηση συγκεκριμένης ύλης, αλλά και το φάκελο του μαθητή, την τρομοκρατία και τη συκοφάντησή μας! Έρχονται μαζί με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολείων μας!
Η ίδια πολιτική που φέρνει τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση, με τα μέτρα που εξαφανίζουν τους μισθούς και τα δικαιώματα όλου του λαού, είναι η ίδια πολιτική που θέλει να πετάξει και τη δικιά μας γενιά στα αζήτητα, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς μέλλον!
Είναι αποφασισμένοι να τσακίσουν τα δικαιώματά μας! Να μας διώξουν από το σχολείο! Να διαλύσουν κάθε μας ελπίδα για σπουδές!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Να κάνουμε γενικές συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία!
Να πάρουμε αποφάσεις αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα!
Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στις σπουδές και τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
ΣΕ ΜΟΡΦΗ pdf  (πατήστε απλά το κουμπί download στο τελος της σελίδας)
ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD (.doc) (πατήστε απλά το κουμπί download στο τελος της σελίδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου