Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Κάμερες παρακολούθησης στα σχολεία

Διαβάσαμε στην Ελευθεροτυπία αυτό το άρθρο σχετικά με πρόσφατη απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η Αρχή έδωσε το πράσινο φως για να επιτραπεί η χρήση καμερών παρακολούθησης σε διάφορους χώρους όπως νοσοκομεία, τράπεζες, κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών, καταστήματα, μουσεία, εκκλησίες και σχολεία.
Φυσικά, το επιχείρημα είναι η προστασία από το κοινό ποινικό έγκλημα, αλλά είναι φανερό ότι η μεγάλη τους έγνοια είναι το «άλλο» έγκλημα, εκείνο της αντίστασης και της διεκδίκησης και υπεράσπισης δικαιωμάτων.

 Ένα σύστημα που οδηγεί την πλειοψηφία του λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ένα σύστημα που στέλνει τη νεολαία μαζικά στα αζήτητα της αμορφωσιάς και στο περιθώριο της ανεργίας, είναι ένα σύστημα που φοβάται το μοναδικό δυνατότερο εχθρό. Τη συλλογική πάλη και τη μαζική αντίσταση της νεολαίας και του λαού! Και μπροστά σ' αυτόν το φόβο, μη έχοντας άλλο επιχείρημα για να πείσει, μη μπορώντας να εξασφαλίσει την καθολική υποταγή, χρησιμοποιεί την τρομοκρατία.
Θέλουμε να μπορούμε να πηγαίνουμε στο σχολείο και να παίρνουμε απολυτήριο. Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να σπουδάσουμε. Αυτό διεκδικούμε, γι' αυτό παλεύουμε. Γιατί μας το αρνούνται, γιατί μας το απαγορεύουν. Και δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αντισταθούμε! Και αυτό δεν είναι έγκλημα, είναι στοιχειώδης αξιοπρέπεια...
Η τρομοκρατία τους δεν θα μας φοβίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου