Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου η αστυνομία καταδίωξε και προσήγαγε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου 4 ανήλικους μαθητές του 14ου Γυμνασίου. Η δικαιολογία ήταν πως αυτοί οι μαθητές είχαν προκαλέσει υλικές φθορές στο γυμνάσιο τους, κάτι το οποίο αποδείχτηκε μια ψευδής κατηγορία, και επιβεβαιώθηκε και από την ίδια τη διευθύντρια του σχολείου. Το γεγονός αυτό συνέβη μια μέρα πριν την απεργία της 12ης Νοέμβρη, όπου πολλά σχολεία είχαν αποφασίσει εκείνη τη μέρα να είναι στους δρόμους για να διαδηλώσουν μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα, στην περιοχή του Περιστερίου πολλοί μαθητές είχαν πρωτοστατήσει σε καταλήψεις και αγώνες.
Το περιστατικό αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, καθώς είναι μια συνέχεια όλων των ενεργειών τρομοκράτησης του αγώνα των μαθητών από την πλευρά του κράτους το τελευταίο χρονικό διαστημα. Μετά τις απειλές για διώξεις μαθητών στη Θεσσαλονίκη, την παρέμβαση των διευθύνσεων και όλου του κρατικού μηχανισμού, απέναντι στις καταλήψεις και στις κινητοποιήσεις των μαθητών, έρχεται να προστεθεί και αυτό το εξοργιστικό συμβάν. Για αυτό το λόγο και δε μας συγκινούν οι δήθεν «καταγγελίες» εκπροσώπων του δήμου για το περιστατικό.

Είναι ξεκάθαρο πως θέλουν τη νεολαία με σκυμμένο το κεφάλι. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέλει να εφαρμόσει ανεμπόδιστα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τις κατευθύνσεις Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και στην εκπαίδευση, να κλείσει σχολεία, να ωθήσει τους μαθητές από φτωχά και λαϊκά στρώματα στην εγκατάλειψη του σχολείου και στην παιδική απλήρωτη εργασία. Είναι έτοιμη για αυτό το λόγο να εφαρμόσει μεθοδευμένη τρομοκρατία για να κλείσει οποιαδήποτε εστία αντίστασης. Αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι τη δυναμική των αγώνων και των ξεσπασμάτων της νεολαίας. Προσπαθούν λοιπόν να τη στοχοποιήσουν με κάθε ευκαιρία, θέλουν να φυτέψουν το φόβο στους μαθητές που αγωνίζονται, για να αποτελούν στη συνέχεια τους υποταγμένους εργαζόμενους που δε θα τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι.


Οι μαθητές δεν πρέπει να είναι με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά με τη γροθιά ψηλα! Δε θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία τους! Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις των μαθητών πρέπει να συνεχιστούν. Πρέπει τα μαθητικά όργανα να ενεργοποιηθούν και να συντονιστούν για να αποκρούσουν την επίθεση, που αποτυπώνεται και στην εκπαίδευση, για να απαντήσουν μαχητικά απέναντι στην τρομοκρατία, για να μην επιτρέψουμε τη δίωξη και τη στοχοποίηση κανενός συμμαθητή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου