Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ένα σχόλιο για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Pray for paris? Είμαι αρκετά σίγουρη πως αν μια προσευχή μπορούσε να σώσει τους λαούς από τέτοιες και ακόμα χειρότερες καταστάσεις, δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτό το σημείο! Είναι σίγουρα αρκετά εύκολο να ανεβάσουμε ένα ποστ, ή μια εικόνα για να μοιραστούμε την οργή μας με τους στενούς και όχι μόνο ανθρώπους του κύκλου μας. Αλλά επειδή θέλω να πιστεύω πως η αγανάκτηση μας θα κρατήσει παραπάνω από μισό λεπτό και μια δημοσίευση, επιβάλλεται να αναλογιστούμε τα ''ποιος'' και τα ''γιατι'' που κρύβονται πίσω από τέτοια γεγονότα!
Όταν Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι Ιμπεριαλιστές όπλιζαν το isis ήταν αναμενόμενο πως αργά η γρήγορα θα έφταναν οι σφαίρες τους και στη δική μας πόρτα! Όσο οι λαοί οδηγούνται στη προσφυγιά και τρομοκρατούνται από παντού οι δυνατοί του κόσμου φυσικά δεν το σταματούν, Και δεν το κάνουν όχι γιατί δεν μπορούν, μα γιατί έχουν ισχυρά συμφέροντα και κρύβονται οι ίδιοι πίσω από την τρομοκρατία και την εξαθλίωση!
Εγώ λοιπόν θέλω να προτείνω να μην προσευχηθούμε για το Παρίσι, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤOΥΜΕ για κάθε λαό που τρομοκρατείται και εξαθλιώνεται! Να κατανοήσουμε όλοι μαζί πως οι εχθροί μας είναι κοινοί! Το μόνο σίγουρο είναι πως ένας μαζικός αγώνας των λαών κατά των μεμονωμένων φαινόμενων αυτών, μα και του Ιμπεριαλισμού και των πολέμων που προκαλεί, με ουσιαστικές στοχεύσεις στα πραγματικά προβλήματα θα μας δώσει ένα πολύ καλύτερο αύριο και θα φέρει πολύ μεγαλύτερες αλλαγές από τις προσευχές μας!

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου