Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συμμαθητές – συμμαθήτριες
Στις 3 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι γονείς μας απεργούν και βγαίνουν στο δρόμο για να υπερασπιστούν ένα βασικό δικαίωμα. Την ασφάλιση  και τη σύνταξη.  Βγαίνουν στο δρόμο για ν’ αντισταθούν συνολικά  στη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας που συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Η θέση μας σαν μαθητές είναι στο πλευρό των εργαζόμενων που υπερασπίζονται τη ζωή τους, αλλά και το δικό μας μέλλον από τη λύσσα της επίθεσης του κεφαλαίου σε βάρος του κόσμου της δουλειάς που δε λέει ν’ αφήσει τίποτα όρθιο απ’ όσα με αγώνες κατακτήθηκαν εδώ και έναν αιώνα.

Η σημερινή κυβέρνηση, τα κόμματα που κυβερνούσαν χρόνια τώρα και οι παραφυάδες τους, εφαρμόζουν το τρίτο μνημόνιο που ολοκληρώνει τη λεηλασία του μόχθου των εργαζομένων, απλώνει την ανεργία και υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς. Παράλληλα δίνουν στρατιωτικές βάσεις και άλλες υπηρεσίες σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ που απλώνουν τον πόλεμο στις γύρω χώρες, δολοφονώντας και στέλνοντας στην προσφυγιά εκατομμύρια αθώους τάχα για να κυνηγήσουν το ISIS  που είναι δημιούργημά τους.

Η αστυνομοκρατία και η καταστολή αγώνων που ζούμε και εμείς σα μαθητές και στη χώρα μας, απλώνεται σ’ όλες τις χώρες της Ε.Ε. που ουσιαστικά κηρύττει τον πόλεμο στους λαούς της και σ’ όλους τους γύρω λαούς.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φασιστικοποίησης  και του πολέμου σε κάθε χώρα και στη χώρα μας επιβάλλει τη βαρβαρότητα και μόνος φραγμός σ’ αυτή την κατάσταση είναι η πάλη των λαών. Οι μαθητές και όλη η νεολαία οφείλουμε να κάνουμε αποφασιστικά υπόθεσή μας αυτή την πάλη. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στις σπουδές, στις ελευθερίες, στην ίδια τη ζωή και το μέλλον μας. Γιατί τίποτα απ’ αυτά δεν είναι δοσμένο και αυτό γίνεται φανερό στον καθένα μας μέρα με τη μέρα. Ήδη οι ξέφρενοι ρυθμοί σχολείου – φροντιστηρίου μας εξοντώνουν ψυχικά και σωματικά την ίδια ώρα που το κόστος της «δωρεάν παιδείας» είναι δυσβάσταχτο και συχνά πλέον αβάσταχτο για τη μεγάλη πλειοψηφία. Να γιατί πρέπει να βγούμε ξανά και ξανά στους δρόμους.

Μαζικά λοιπόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 3 Δεκέμβρη με κλειστά τα σχολεία, μαζικά επίσης με αποφάσεις συνελεύσεων  στη διαδήλωση μνήμης και αγώνα του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη.

Έχουμε λόγους να κουβεντιάσουμε για όλα όσα μεθοδεύονται σε βάρος μας. Έχουμε λόγους κατεβαίνοντας ξανά και ξανά στο δρόμο να οργανώσουμε ένα μαθητικό κίνημα της εποχής μας ικανό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της λαϊκής πάλης!!


3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου