Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Καταγγελία για την εισαγγελική παρέμβαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης



Η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την αποστολή εγγράφου στα σχολεία της πόλης, απειλεί να προβεί σε ποινικές διαδικασίες για τα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη. Αφού προειδοποιεί γονείς και εκπαιδευτικούς να "μαζέψουν" τους μαθητές, απειλεί με διώξεις τους ίδιους και τους μαθητές που προχώρησαν σε καταλήψεις σχολείων.   
Μ' αυτό τον τρόπο λοιπόν αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση τους μαθητές που αγωνίζονται για να καλυφθούν τα κενά τους σε βιβλία, καθηγητές και υποδομές. Τους μαθητές που αντιτίθενται στα νέα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, που τσακίζουν ακόμα περισσότερο τις λαϊκές οικογένειες και στερούν το δικαίωμα στη δωρεάν εκπαίδευση. Αυτός είναι ο διάλογος και η συζήτηση που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εκπαίδευση. Μια συζήτηση πρόφαση που θα διευκολύνει το προχώρημα της επίθεσης στα δικαιώματα μαθητών - εκπαιδευτικών, μιας και προσπαθεί αν τους αποσπάσει από το πραγματικό ζήτημα, που είναι η αναμέτρηση με αυτήν την πολιτική, η οργάνωση και ο αγώνας για την ανατροπή της. 
Η μαθητική αντίσταση καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εισαγγελίας και της κυβέρνησης που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν μαθητές - γονείς και εκπαιδευτικούς και στέκεται αλληλέγγυα στους αγωνιζόμενους μαθητές. 
Ο αγώνας για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και για την ανατροπή της επίθεσης στο λαό και την νεολαία πρέπει να συνεχιστεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου