Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Έξω ο φασισμός από τα σχολεία και τις ζωές μας!


Να 'μαστε λοιπόν στην χειρότερη φάση της ζωής μας μέχρι τώρα. Να 'μαστε μέσα στην κρίση του συστήματος που αποκαλύπτει την ασχήμια και την αδικία του. Την κρίση που, προκειμένου να μην πειραχτούν τα κέρδη του, επιτίθεται σε 'μας!
Και μας επιτίθεται με τον εκφασισμό της ζωής μας! Την κατάργηση των δικαιωμάτων μας, την κατάργηση του δικαιώματος στις σπουδές και τη δουλειά, την κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών. Αυτός γέννησε και τις ανοιχτές φασιστικές επιθέσεις, με τελευταίο θύμα τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα! Το σύστημα αμολά τα παιδιά του, τη Χρυσή Αυγή, για να του κάνει βρώμικες δουλειές. Επιθέσεις σε εργάτες, μετανάστες και Έλληνες, σε αριστερούς, σε μαθητές, σε όποιον αντιστέκεται προκειμένου να σωπάσει! Αυτή είναι η φύση των νεοναζί και του συστήματος! Ο λαός όμως αρχίζει να τους απαντά δυναμικά! Φώναξε βροντερό παρών με πάνω από 20.000 κόσμο στην αντιφασιστική διαδήλωση προς μνήμην του Killah-P! Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, αλλά όχι και το μίσος του για μένα!

Εκφασισμός όμως είναι και οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε κάθε τάξη του λυκείου. Εκφασισμός είναι το πέταγμα 2.000 μαθητών έξω από τα ΕΠΑΛ για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Εκφασισμός είναι η νόμιμη πλέον χωρίς αποδοχές εργασία ανηλίκων και καλά για «απόκτηση πείρας». Εκφασισμός είναι το Νέο Λύκειο των ταξικών φραγμών, η παιδεία για λίγους και εκλεκτούς! Η ανεργία 60% στους νέους, η κρατική καταστολή, οι άνεργοι ή σκλάβοι γονείς μας...
Τώρα το σύστημα που τους παράγει θέλει να μας πει ότι δεν τους δέχεται... Το σύστημα που επιστράτευσε όλους τους «καλλιτέχνες» του, όλους τους διανοούμενούς του, όλους τους πολιτικούς του σε μια γραμμή εκφασισμού. Το σύστημα που τόσα χρόνια άφηνε τους νεοναζί να σπέρνουν το σκοτάδι σ' όλη την κοινωνία μαζί του, το σύστημα που στην τελική τους χρησιμοποιεί τώρα για να μας κάνει να ξεχάσουμε τα δικά του καμώματα!
Κάνει μάλιστα ό,τι μπορεί για να ρίξει την ευθύνη στο αριστερό κίνημα. Με θεωρίες περί άκρων και το «καταδικάζω τη βία απ' όπου και αν προέρχεται» (εκτός της δικής του) βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον λαϊκό αγώνα για κοινωνική ισότητα, δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία κ.λπ. με το ρατσισμό και το μίσος για κάθε κίνηση αντίδρασης, την τυφλή υπακοή στο κεφάλαιο και τη μισαλλοδοξία. Δεν μιλάμε για σύγκρουση μεταξύ δύο άκρων. Μιλάμε για σύγκρουση μεταξύ δύο κόσμων. Από τη μια ο κόσμος της βαρβαρότητας, της καταπίεσης, της μισαλλοδοξίας και του φόβου. Από την άλλη ο κόσμος της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της υψωμένης γροθιάς και της ελπίδας. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ!   

Μπροστά στη μαυρίλα λοιπόν εμείς πρέπει να αντιδράσουμε! Και μόνο ένας πραγματικός τρόπος αντίδρασης υπάρχει. Αυτός της οργανωμένης, μαζικής και συνεχούς πάλης για τα δικαιώματά μας!Οι μαθητές έχουν δείξει ότι όταν ενεργοποιούνται, πραγματικά πετυχαίνουν μεγάλα πράγματα!Το έχουν δείξει οι κινητοποιήσεις ενάντια στους νόμους Αρσένη και το κίνημα του '08 για τον Γρηγορόπουλο. Να το δείξουμε και τώρα! Ας κάνουμε τα σχολεία μας εστίες αντίστασης, ας δώσουμε στον αγώνα μας πραγματικά πολιτικό χαρακτήρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου