Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Για τους τραμπουκισμούς στο 6ο Γυμνάσιο Καλλιθέας

Στις 8 Οκτωβρίου συμμαθητές μας στο 6o Γυμνάσιο Καλλιθέας ήρθαν αντιμέτωποι με την βίαιη καταστολή του αγώνα τους. Το σχολείο ήταν υπό κατάληψη από μαθητές, με αιτήματα την ανατροπή του νόμου για το νέο λύκειο, καλύτερες υλικοτεχνικές συνθήκες για το κτήριο και διαμαρτυρία εναντίον της συμπεριφοράς του γυμνασιάρχη.
Σε κάποιους γονείς και στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων βέβαια αυτό δεν άρεσε. Ο σύλλογος είχε ήδη σπάσει την κατάληψη την προηγούμενη εβδομάδα και αφού οι μαθητές συνέχισαν αποφασιστικά τον αγώνα τους οι συμπεριφορές έγιναν πιο βίαιες.
Άγνωστος ενήλικας (πιθανόν γονέας μαθητή) επιχείρησε να σπάσει την αλυσίδα με την οποία είχαν οι μαθητές κλείσει την πόρτα, τραυματίζοντας τα χέρια μιας κοπέλας. Αφού δεν τα κατάφερε σκαρφάλωσε με την βοήθεια γονέων τα κάγκελα του σχολείου και κρατώντας στα χέρια του μαχαίρι απείλησε τους μαθητές λέγοντας σε έναν «Έλα μάγκα μου αν είσαι άντρας!». Στη συνέχεια κλότσησε τον μαθητή και στρέφοντας το μαχαίρι προς τους υπόλοιπους είπε «Κατάληψη θέλετε ρε;».
Δεν σταμάτησε εκεί. Χτύπησε στο κεφάλι έναν μαθητή, χαστούκησε κάποιον άλλο και έσκισε το μπουφάν ενός τρίτου.
Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πίεζε όσους ήταν εκτός κατάληψης να δώσουν τα ονόματα όσων ήταν μέσα με αντάλαγμα την ευνοική συμπεριφορά του γυμνασιάρχη.
Όλα αυτά με την κάλυψη του γυμνασιάρχη, ο οποίος σε γονείς που ζήτησαν εξηγήσεις είπε πως δεν ήταν και τόσο σημαντικό το γεγονός!

Οι αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο μέλλον συμμαθητές μας που δεν έκαναν πίσω στις αντιρρίσεις του γυμνασιάρχη, του συλλόγου και των γονέων πήραν απάντησεις με βρισίες και τραμπουκισμούς με μαχαίρι.

Καταγγέλουμε την βίαιη καταστολή των αγώνων μας!
Συμμαθητές και συμμαθήτριες, να μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν τα όνειρά μας!
Η τρομοκρατία δεν χωράει στα σχολεία μας. 

Οι τραμουκισμοί τους δεν θα μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι σε ένα σχολείο που μας διώχνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου