Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Από τη δράση της Μαθητικής Αντίστασης στα Χανιά

Οι συναγωνιστές της Μαθητικής Αντίστασης μετά τις τρομοκρατικές διώξεις και τραμπουκισμούς που εκδηλώθηκαν σε σχολεία, τόσο σε ΕΠΑΛ, όσο και σε ΓΕΛ αλλά και σε γυμνάσια σε διάφορες πόλεις ενάντια σε συμμαθητές τους που αγωνίζονταν για το δικαίωμά τους στο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, προχώρησαν σε μοίρασμα της παρακάτω προκήρυξης για να καταγγείλουν την πολιτική της φασιστικοποίησης, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συμμαθητές τους και να απαιτήσουν την άρση όλων των κατηγοριών

Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!!


Συμμαθητές – συμμαθήτριες

Το βράδυ στις 7 του Οκτώβρη, 20 συμμαθητές μας από το 1Ο ΕΠΑΛ Λαμίας συλλαμβάνονται, προφυλακίζονται και καταδικάζονται. Το αδίκημα που διέπραξαν. ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ. Για να έχουν βιβλία και καθηγητές.

Στις 15 Οκτώβρη, 10 συμμαθητές μας του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας συλλαμβάνονται μετά από μήνυση του διευθυντή τους και του διευθυντή του συστεγαζόμενου ΙΕΚ, και ορίζεται δικάσιμος. Το αδίκημά τους. ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΔΙΩΞΕ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.

Στο Γυμνάσιο της Καλλιθέας στην Αθήνα, τραυματίζεται συμμαθήτριάς μας από επίθεση με μαχαίρι από «αγανακτισμένο» γονιό, άλλοι συμμαθητές μας προπηλακίζονται, ενώ απειλεί με το μαχαίρι όσους είναι στην κατάληψη. Ο λόγος; Υπερασπίζονταν μαζί με τους συμμαθητές τους τη συλλογική απόφασή τους να αγωνίζονται για τα δίκια τους. ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΘΩΝΕΙ.

Στη Θεσ/νίκη ……..στη Μυτιλήνη…στην Καστοριά….στα Τρίκαλα ….και αλλού, όπου μαθητές αρνούνται τα τετελεσμένα, σχολεία χωρίς καθηγητές και βιβλία, συγχωνευμένα, κρύα και πολλές φορές ακατάλληλα, χωρίς τη δωρεάν μετακίνηση, εξεταστικά κέντρα και με όλο και περισσότερους ταξικούς φραγμούς, με υποταγμένους καθηγητές και τρομοκρατημένους μαθητές, η αντιμετώπιση είναι η ίδια. Συλλήψεις, νέα μαθητοδικεία, καταστολή, τρομοκρατία. Στόχος τους να μας εμφυτεύσουν τον τρόμο για ν’ αποδεχτούμε ένα μαύρο μέλλον χωρίς δικαιώματα. Χωρίς δικαίωμα στις σπουδές, στη δουλειά, στις ελευθερίες
Οι πολιτικές της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ είναι αυτές που απλώνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, αυτές που φέρνουν τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Είναι οι ίδιες που φέρνουν το «νέο σχολείο» των ταξικών φραγμών για τους ακόμη πιο λίγους και εκλεκτούς, και που χτυπούν με όλα τα μέσα όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται. Είναι οι πολιτικές που θέλουν να βγάλουν «εκτός νόμου» τους αγώνες για δημόσια και δωρεάν παιδεία, που θέλουν να επιβάλλουν την αμορφωσιά και τη «μαθητεία», τη σύγχρονη δουλεία για τους μαθητές. Είναι αυτές που φτιάχνουν τον κόσμο της βαρβαρότητας, το δικό τους κόσμο.

Να αρνηθούμε αυτές τις πολιτικές. Να καταδικάσουμε την τρομοκρατία και την πολιτική της φασιστικοποίησης.

  • Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων!!
  • Να παρθούν πίσω τώρα οι κατηγορίες σε βάρος των συμμαθητών μας.
  • Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει
  • Όχι στο νέο σχολείο των ταξικών φραγμών
  • Οργάνωση –Αντίσταση -Αγώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου