Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΛ - ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!


ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΛ - ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! 


Συμμαθητή/ Συμμαθήτρια, 

Πριν καλά-καλά αρχίσει η σχολική χρονιά οι μαθητές των ΕΠΑΛ ξανά δεχόμαστε χτυπήματα από την πολιτική που εφαρμόζουν! Μας θυμίζουν πως όχι απλά αδιαφορούν για τα δικαιώματά μας στην εκπαίδευση, αλλά πως μας αντιμετωπίζουν και σαν μαθητές δεύτερης κατηγορίας! Λες και δεν ήταν αρκετά τα προβλήματα όλων των προηγούμενων χρόνων, με τις απαράδεκτες σχολικές υποδομές, τις ελλείψεις στους καθηγητές, τις καθυστερήσεις και τις λίγες επιλογές σε εργαστήρια και ειδικότητες, η κατάσταση στα ΕΠΑΛ σήμερα εκτροχιάζεται! Το Υπουργείο Παιδείας βάζει σε εφαρμογή τον νόμο που ψήφισε τον Ιανουάριο για την «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση» σπρώχνοντας εκατοντάδες μαθητές έξω από τα σχολεία! 


ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ: Είμαστε στο στόχαστρο! Οι συγχωνεύσεις για τα τμήματα που είναι δήθεν ολιγομελή(στα οποία δεν στοιβαζόμαστε δηλαδή 25-30 παιδιά ανά τάξη όπως θα ήθελαν) για τα ΕΠΑΛ σημαίνουν πραγματική σφαγή! Ολόκληροι τομείςειδικότητες θα αρχίσουν να εξαφανίζονται από το σχολικό χάρτη. Τι θα απογίνουμε οι μαθητές των ειδικοτήτων της Οικονομίας, της Υγείας και άλλων τομέων που δεν έχουν καταφέρει να σχηματίσουν ακόμη τμήματα; Θα μείνουμε εκτός σχολείων ή θα περιπλανιόμαστε ψάχνοντας για τα σχολεία με τις συγκεκριμένες ειδικότητες; Από τη μία μας αφήνουν εκτός σχολείων, από την άλλη μας πλασάρουν σαν «ευκαιρία» την πρακτική άσκηση και τη μαθητεία για να μάθουμε από μικροί να δουλεύουμε με χαμηλούς μισθούς και με χειρότερους όρους, για να νομιμοποιήσουν για τα καλά την παιδική και απλήρωτη εργασία! 


ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ: Η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων έχουν αφήσει δεκάδες χιλιάδες μαθητές εκτός Πανεπιστημίων τα τελευταία χρόνια. Λες και δεν ήταν αρκετός αυτός ο ταξικός κόφτης, μας φέρνουν και το «Εθνικό Απολυτήριο», που σημαίνει ότι στον τελικό βαθμό του απολυτηρίου θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου με εξέταση στην Τράπεζα Θεμάτων: πανελλαδικού τύπου εξετάσεις δηλαδή κάθε χρόνο! Ποιον χωράει τελικά αυτή η εκπαίδευση; 


ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ: Με το καλημέρα βγήκε νέα υπουργική απόφαση για τις μαθητικές καταλήψεις, για να ενισχύσει τις προηγούμενες οδηγίες του Υπουργείου με τα τηλεμαθήματα, τις αποβολές και τα ποινολόγια! Λένε επιπλέον για περικοπές εκδρομών και αργιών, ακόμη και αν έγινε τηλεκπαίδευση, για όσο καιρό ένα σχολείο κάνει κατάληψη! Φοβούνται τους αγώνες, για αυτό και προχωράνε γρήγορα στην καταστολή τους. Δεν τους αφήνουμει! Να οργανωθούμε στα 5μελή και 15μελή μας όργανα! Να βγούμε στους δρόμους, να παλέψουμε για την εκπαίδευση και το μέλλον μας!


  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ - ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΜΕΣΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
  • ΚΑΤΩ Η ΕΒΕ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου