Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

 



11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 τα ξημερώματα ο Παύλος Φύσσας βρίσκεται νεκρός στο Κερατσίνι από τα χέρια ενός φασίστα, μέλους της Χρυσής Αυγής, μετά από στοχευμένη επίθεση σε βάρος αυτού και της παρέας του. Δολοφονήθηκε επειδή  ήταν καλλιτέχνης, γνωστός για τον αντιφασιστικό  χαρακτήρα των στίχων του και μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου. Τα κανάλια έτρεξαν τότε να μεταδώσουν πως πρόκειται για φόνο λόγω "οπαδικών διαφορών”, προφανώς σε μία προσπάθεια να αποκρύψουν τους πραγματικούς φταίχτες, την Χρυσή Αυγή και γενικότερα τον φασισμό, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν. Όλοι εμείς είδαμε στην θέση του δολοφονημένου Π. Φύσσα οποιονδήποτε σηκώνει κεφάλι απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική και αντιστέκεται στο φασισμό. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο στην επέτειο της δολοφονίας του πραγματοποιούνται πανελλαδικά αντιφασιστικές διαδηλώσεις. 


ΦΑΣΙΣΜΟΣ…ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Αυτή η δολοφονία δεν ήταν κάποιο ατύχημα αλλά το αποτέλεσμα μια βάρβαρης πολιτικής που συνεχίζεται και ενισχύεται μέχρι σήμερα. Της ίδιας πολιτικής που έχει ρίξει τους γονείς μας στην ανεργία, τον εργασιακό μεσαίωνα και την φτώχεια, που μας εκτοπίζει από τα σχολεία μας, μας πετάει εκτός Πανεπιστημίων, ρίχνει την γενιά μας και άλλες τόσες στην αβεβαιότητα αφού το μόνο που μας τάζει είναι φτώχεια και πολέμους. Αυτής που κάθε καλοκαίρι μας καίει και κάθε χειμώνα μας πνίγει!

Αυτής της πολιτικής που στα πλαίσια της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής ψηφίζει νόμους που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, βγάζει την απεργία στην παρανομία, ψηφίζει νόμους που καταπατάνε τα δικαιώματά μας, διώκει εκπαιδευτικούς, φοιτητές και συμμαθητές μας που αγωνίζονται ενώ αφήνει αλώβητους τους φασίστες να αλωνίζουν στις γειτονιές και τα σχολεία μας. Γιατί;

Γιατί οι φασίστες λειτουργούν ως μηχανισμός καταστολής, για αυτό το σύστημα και οι κυβερνήσεις του κλείνουν τα μάτια τους! Τα φασιστικά κόμματα και οργανώσεις είναι χρήσιμοι για αυτούς. Δε μιλάνε για τα πραγματικά μας προβλήματα. Αντί γι’ αυτό, σπέρνουν το μίσος απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, για να μας αποπροσανατολίσουν και να μας διχάσουν. Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, το μίσος προς αυτόν που μοιάζει πιο αδύναμος από εμάς καλλιεργούνται για να μην στρέφουμε την οργή μας σε αυτούς που έχουν τις ευθύνες της κατάστασης, δηλαδή στο ίδιο το σύστημα. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα τους.


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Σήμερα, 11 χρόνια μετά, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει πρέπει να συνεχιστεί. Η Χρυσή Αυγή μπορεί να καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση κι όμως δεν τελειώσαμε με τον φασισμό. Τρία φασιστικά κόμματα βρίσκονται στη Βουλή, οι εγκληματίες αποφυλακίζονται και συνεχίζουν τη δράση τους ενώ οι ρατσιστικού χαρακτήρα δολοφονίες και επιθέσεις δεν είναι παρελθόν. Καμία αυταπάτη δεν έχουμε για την αστική δικαιοσύνη. Ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχει για να υπηρετεί αυτό το σύστημα, για να ξεπλένει τους φασίστες.


Εμείς, ως μαθητές, οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στο φασισμό. Στα σχολεία, στις γειτονιές, παντού, οι φασίστες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους αγώνες μας. Όμως, δε μας φοβίζουν. Πρέπει συσπειρωμένοι να στεκόμαστε απέναντί τους! Στην τρομοκρατία, τη φασιστικοποιήση και την υποταγή που θέλουν να μας επιβάλλουν , εμείς να προτάξουμε τη συλλογικότητα, την οργάνωση και την πάλη μας . Γιατί η ζωή και το μέλλον μας δε χωράει στα σχέδια τους. Χτίζεται στους αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης κόντρα στο σύστημα τους.


-ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9

-ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

-ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου