Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Η νέα σχολική χρονιά να μας βρει στους δρόμους!


Η νέα σχολική χρονιά να μας βρει στους δρόμους!


Συμμαθητή-Συμμαθήτρια,


Για άλλη μία χρονιά τα άνοιγμα των σχολείων μας σηματοδοτείται από την ένταση και εφαρμογή της επίθεσης απέναντι στις σπουδές και τα δικαιώματά μας. Ακόμα δεν ξεκίνησε καλά καλά η σχολική χρονιά και ένα σωρό νόμοι έρχονται να εφαρμοστούν αλλά και να προστεθούν πάνω από τα κεφάλια μας.

              

Συγχωνεύουν τμήματα, διευρύνουν την τηλεκπαίδευση, δυσκολεύουν την φοίτησή μας


Κυβέρνηση και υπουργείο προχωρούν χωρίς διαλλείματα την επίθεση. Συγχωνεύουν/καταργούν εκατοντάδες τμήματα σε σχολεία μας πανελλαδικά με αποτέλεσμα να στοιβαχτούμε και πάλι σε μικρές αίθουσες, ασφυκτικά γεμάτες όπου δεν θα χωράμε να κάτσουμε πόσο μάλλον να κάνουμε μάθημα μέσα σε αυτές. Μάλιστα, σε απομακρυσμένες περιοχές  κλείνουν ακόμα και σχολεία αναγκάζοντας συμμαθητές μας να μετακινούνται σε μακρινές αποστάσεις για να μπορέσουν να πάνε σχολείο ή δεν προσλαμβάνουν εκπαιδευτικούς αλλά φτιάχνουν <<ψηφιακές τάξεις>>, μόνιμη δηλαδή τηλεκπαίδευση, όπου μας απομονώνει στα σπίτια μας.                         


Χτίζουν ένα σχολείο ταξικό, μια εκπαίδευση για λίγους


Την ίδια στιγμή που κάνουν τα σχολεία μας φυλακές προωθούν ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς. Δεν έφτανε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που για άλλη μία χρονιά πέταξε περίπου 30.000 συμμαθητές μας εκτός πανεπιστημίων, η Τράπεζα Θεμάτων που δυσκολεύει ακόμα και το πέρασμα από τη μία τάξη του λυκείου στην άλλη ή οι Πανελλαδικές- σφαγείο με τεράστιες ύλες και δύσκολα θέματα. Τώρα φέρνουν και το πολλαπλό βιβλίο το οποίο σημαίνει προσθήκη ακόμα μεγαλύτερης ύλης στην ήδη τεράστια ενώ στα σχέδια τους είναι και το Εθνικό Απολυτήριο. Δηλαδή; Πανελλαδικές και στις τρεις τάξεις του Λυκείου! 


Νέος Κανονισμός Λειτουργίας= Τρομοκρατία και εκβιασμός


Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επίθεση που έχουν εξαπολύσει απέναντί μας μας γεμίζει οργή  και  αγανάκτηση. Για αυτό και προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι. Ο νέος κανονισμός μιλάει για αυστηροποίηση του τρόπου λειτουργίας των σχολείων μας. Ποινές, περιορισμός των απουσιών- ηλεκτρονική κατοχύρωσή τους άρα και φακέλωμα των μαθητών, και ποινολόγιο είναι μερικά από αυτά που προβλέπει. Όσο και αν τον παρουσιάζουν  σαν<< μέθοδο καταπολέμησης>> της σχολικής βίας εμείς ξέρουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί για την καταστολή και τρομοκράτηση των αγώνων μας.


Με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην εκπαίδευση


Συμμαθητή, συμμαθήτρια το σύστημα και οι κυβερνήσεις του μας προετοιμάζουν για ένα μαύρο και αβέβαιο μέλλον που δεν έχει χώρο για δικαιώματα και κατακτήσεις. Το να μπορούμε να υπάρχουμε με ανθρώπινους όρους στα σχολεία μας, το να μπορούμε να σπουδάζουμε πρέπει να αγωνιστούμε για να τα διεκδικήσουμε. Η νέα σχολική χρονιά να μας βρει μέσα σε γενικές συνελεύσεις στα σχολεία μας, με καταλήψεις και διαδηλώσεις στο πλάι των εκπαιδευτικών που χτυπιούνται το ίδιο με εμάς, να διεκδικήσουμε:


    • Καμία συγχώνευση τμήματος-Κανένα κλείσιμο σχολείου!

    • Κατάργηση ΕΒΕ- Τράπεζας Θεμάτων!

    • Μείωση της δαιδαλώδους ύλης!

    • Να μην περάσει το Εθνικό Απολυτήριο!

    • Αύξηση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

    • Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου