Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Επίδομα 350ευρω για τους μαθητές Γ’ λυκείου: Δεν έχω ρέστα να σας δώσω

🔴Επίδομα  θα λάβουν όσοι συμμαθητές μας ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλες για να δώσουν Πανελλαδικές. Όλοι; Όχι βέβαια! Μόνο όσοι λίγοι τηρούν τους αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις. Αυτούς που μας βάζουν ακόμα και να μετράμε χιλιομετρικές αποστάσεις για 350ευρώ. Λες και αυτά τα ψίχουλα διορθώνουν το γεγονός ότι τα σχολεία μας έχουν αφεθεί παρατημένα και χωρίς καθηγητές ,πόσο μάλλον σε απομακρυσμένα χωριά και νησιά της χώρας. Λες και συγκρίνονται με τα χιλιάρικα που οι οικογένειές μας δίνουν τόσα χρόνια σε φροντιστήρια μπας και καταφέρουμε να σπουδάσουμε.

🔴Υπουργείο και κυβέρνηση είναι υποκριτές! Βάζουν και εμάς όπως και τους γονείς μας σε μαραθώνιο εξαθλίωσης. Όποιοι από εμάς βρίσκονται στην χειρότερη κατάστασηνα παλέψουν για ένα επιδοματάκι που στο κάτω κάτω δεν μας εξασφαλίζει και κάτι. Μας στρώνουν τον δρόμο για ένα μέλλον χωρίς δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, την εργασία, την περίθαλψη…χωρίς ελευθερίες. Μας δείχνουν συνέχεια πόσο αναλώσιμοι είμαστε για αυτούς! Πως δεν νοιάζονται για το πώς ζούμε, πώς τα βγάζουμε πέρα, αν τα βγάζουμε πέρα. Και ταυτόχρονα μας χρυσώνουν το χάπι με διάφορα επιδόματα- ψίχουλα. Λες και αυτά θα μας κάνουν να ξεχάσουμε την επίθεση που αυτοί έχουν εξαπολύσει απέναντί μας. Σιγά μην τους πούμε και ευχαριστώ!
🔴Οι ίδιοι που τώρα το παίζουν φιλεύσπλαχνοι είναι αυτοί που μας βάζουν να τρέχουμε από φροντιστήριο σε φροντιστήριο, που κάνουν τους γονείς μας να ματώνουν οικονομικά. Αυτοί ψήφισαν και εφαρμόζουν την Τράπεζα Θεμάτων και την ΕΒΕ που κάνουν την φοίτηση στα σχολεία μας ακόμα πιο δύσκολη ενώ μας πετάνε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτοί έχουν περάσει την μαθητεία στα ΕΠΑΛ, την απλήρωτη εργασία συμμαθητών μας,  αυτοί λίγους μήνες πριν πέρασαν νέο νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση ενώ μαθητές και φοιτητές ήμασταν στον δρόμο ενάντια στον νόμο Πιερρακάκη που φέρνει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
✊Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει και μπορούμε να τους κόψουμε την φόρα. Αν νομίζουν ότι θα μας κοροϊδέψουν με 350ευρω είναι γελασμένοι. Δεν είναι ούτε τα μισά από αυτά που δίνουν οι γονείς μας στα φροντιστήρια! Μάλλον είναι πιο κοντά στους μισθούς πείνας που τους δίνουν! Το σύστημα αυτό προσπαθεί να μας κάνει γενιά υποταγμένων αλλά εμείς έχουμε δείξει ότι δεν το βάζουμε κάτω. Όποτε σηκώνουμε κεφάλι μας χτυπάνε γιατί μας φοβούνται. Χτυπάνε τις καταλήψεις και τους αγώνες μας. Αλλά εμείς μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε! Για μια ζωή με δικαιώματα κόντρα στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Για να μπορούμε όλα τα παιδιά να πηγαίνουμε σχολείο, για να μπορούμε όλοι να σπουδάζουμε δημόσια και δωρεάν ανεξάρτητα από την τσέπη των γονιών μας. Να παλέψουμε για να ανατραπούν όλοι οι νόμοι  που κάνουν τα σχολεία μας κάτεργα και την σχολική μας καθημερινότητα αβάσταχτη! Μόνο έτσι θα κερδίσουμε το μέλλον μας ενάντια σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να μας εξαγοράζουν!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου