Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Πανελλήνιες 2024: Μια ακόμα σφαγή!

 🔴Οι Πανελλήνιες του 2024 έφτασαν στο τέλος τους με τους θεματοδότες να επιλέγουν να κάνουν «θεαματική έξοδο» με τα θέματα της φυσικής. Συγκεκριμένα από χτες 12/06 γίνεται λόγος για την παράλογα αυξημένη δυσκολία των θεμάτων που σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή χρόνο δημιούργησαν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης πως εκτός της φυσικής, αυξημένη ήταν η δυσκολία στα περισσότερα μαθήματα στις φετινές Πανελλήνιες, με ιδιαίτερο λόγο να γίνεται επίσης και για τα θέματα των μαθηματικών, Ιστορίας κλπ. Τα άπιαστα αυτά θέματα των Πανελλαδικών είναι μια ωμή τρομοκρατία σε εμάς τους μαθητές, να μας εξαναγκάσουν στην απογοήτευση και στην παραίτηση.


🔴Είναι φανερό πως δεν πρόκειται για μια «απλή υπερβολή» της επιτροπής αλλά για μέρος ενός γενικότερου πλάνου του συστήματος με πολύ συγκεκριμένο στόχο: Τον αποκλεισμό όλο και περισσοτέρων μαθητών από την Τριτοβάθμια  Εκπαίδευση, τη στροφή ολοένα και περισσοτέρων νέων από νωρίς στον εργασιακό Μεσαίωνα της αγοράς εργασίας, την υποτίμηση των δυνατοτήτων μας. Ας μην ξεχνάμε πως πλέον τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ένα απ’ τα μεγαλύτερα πλήγματα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, παρουσιάζονται ως εναλλακτική ακριβώς για τα άτομα που δεν κατάφεραν να νικήσουν στην άνιση μάχη των Πανελληνίων. 

🔴Μας ψαλιδίζουν τα φτερά και μετά μας ρίχνουν τις ευθύνες. Στο αφήγημά τους είμαστε «ανάξιοι» για μία θέση στο πανεπιστήμιο. Όμως παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι μαθητές γνωρίζουμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε ανυπέρβλητα εμπόδια στον αγώνα μας. Οι ταξικοί φραγμοί, η καθιέρωση της ΕΒΕ, σε συνδυασμό με την ανεπανάληπτη δυσκολία των θεμάτων, αποκλείουν χιλιάδες μαθητές ετησίως από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία στοχεύουν στο να μην αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα για όλους αλλά προνόμιο για λίγους! Απανωτά χτυπήματα στην ψυχολογία των μαθητών που δικαίως από χτες νιώθουμε πως το μέλλον μας κρέμεται από μια κλωστή.

✊Οι μαθητές όμως δεν σκύβουμε το κεφάλι! Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το σύστημα στοχεύει τη νεολαία γιατί φοβάται τη δύναμή μας. Ας γίνει η οργή μας η ευκαιρία να εκφράσουμε μαζικά την εναντίωσή μας στο σύστημα και τις πολιτικές του που απροκάλυπτα χτυπούν τη νεολαία. 

✊Όχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς!
📣Διεκδικούμε:
-Ανατροπή της ΕΒΕ και της τράπεζας θεμάτων!
- Να μην περάσει το Εθνικό Απολυτήριο!
-Αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!
-Ανατροπή του νόμου Πιερρακάκη!
-Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου