Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Αυστηρά μέτρα για τις απουσίες και ποινολόγιο για μαθητές αγωνιστές! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές που φέρνει φέτος το υπουργείο Παιδείας, σχεδιάζει και να κάνει πιο αυστηρή την διαχείριση των απουσιών και να επιβάλλει αυστηρότερες ποινές για ό,τι φυσικά το υπουργείο ορίζει ως «παράβαση»! Σχεδιάζει να επιβάλλει οικονομικές και ποινικές ευθύνες στους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις αλλά και στους γονείς τους!


Στόχος του υπουργείου είναι να τρομοκρατήσει γονείς και μαθητές και να καταφέρει να καταστείλει τους μαθητικούς αγώνες. Αυτή η κίνηση είναι η συνέχεια μιας σειράς μέτρων τρομοκρατίας και καταστολής τα οποία εφάρμοσε το προηγούμενο διάστημα, όπως οι έφοδοι της αστυνομίας στα σχολεία, τα τηλεμαθήματα αλλά και η συνεχής τρομοκρατία από τις διευθύνσεις για τις ενδεχόμενες συνέπειες ύστερα από μια κατάληψη, μια αποχή, ή οποιαδήποτε άλλη πράξη εναντιώνεται στο κλίμα πειθάρχησης που θέλει το υπουργείο. Μέτρα τα οποία εφάρμοσε απευθείας για να σπάσει καταλήψεις, ενώ μερικές φορές δε χρειάστηκε καν αφού αρκούσε και μόνο η απειλή της δυνατότητας εφαρμογής τους.


Με τις νέες αυτές αλλαγές, σε συνδυασμό με μέτρα που ήδη έχουν περάσει (όπως τράπεζα θεμάτων, ελάχιστη  βάση εισαγωγής) αλλά και αυτά που ετοιμάζονται  (εθνικό απολυτήριο, πολλαπλό βιβλίο κλπ) θα επιβληθεί ένα κλίμα εντατικοποίησης και πειθάρχησης όπου κανένας δε θα σηκώνει κεφάλι. Στόχος τους είναι να μας αναγκάσουν να μην αγωνιζόμαστε, αφού θα είμαστε αντιμέτωποι είτε με ένα κλίμα φόβου, είτε με μια ασφυχτική εντατικοποίηση που δε θα έχουμε χρόνο για τίποτα πέρα από το διάβασμα. Φοβούνται τους αγώνες των μαθητών απέναντι στα μέτρα που τους  ετοιμάζουν, όπως το εθνικό απολυτήριο, σύμφωνα με το οποίο θα μετράνε οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα αποκλείονται από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παιδιά των οποίων οι οικογένειες τους είναι φτωχές και δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να καλύπτουν όλα τα φροντιστήρια τα οποία θα απαιτούνται προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αυτής της υπέρογκης ύλης, αλλά θα δύσκολέψει ακόμη και η  απόκτηση του απολυτήριου Λυκείου.

Καθιστούν πιο αυστηρές τις ποινές στο ποινολόγιο και αυστηροποιούν τις απουσίες επαναφέροντας τις 50 αδικαιολόγητες και 50 δικαιολογημένες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους μαθητές για τις ποινές που θα τους περιμένουν! Όλα αυτά τα μέτρα τρομοκρατίας το υπουργείο λοιπόν τα περνάει γιατί φοβάται τους μαθητικούς αγώνες! Και τούς φοβάται γιατί ξέρει τι μπορούν να καταφέρουν!

Δεν πρέπει λοιπόν να αφήσουμε κανένα από τα νέα μέτρα να περάσει. Πρέπει να αγωνιστούμε και να τα  ανατρέψουμε. Ούτε εθνικό απολυτήριο, ούτε ιδιωτικά πανεπιστήμια, ούτε ποινολόγια! Πρέπει να οργανωθούμε με συνελεύσεις, καταλήψεις! Με τους αγώνες μας μπορούμε να ανατρέψουμε όλα τα μέτρα που έχουν ως στόχο να μας τρομοκρατήσουν, αλλά συνολικά και να ανατρέψουμε το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν!  
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ! ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ!
  • ΟΧΙ ΣΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ»
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου