Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Διώκονται εκπαιδευτικοί αγωνιστές! Δε θα τους περάσει!

 Εκπαιδευτικοί στον Πειραιά διώκονται πειθαρχικά και ποινικά για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση, για τη συμμετοχή τους σε δράσεις των σωματείων τους μέχρι και για τη δημόσια τοποθέτηση των πολιτικών τους απόψεων! Πρόσφατα ανακοινώθηκαν νέες πολιτικές, συνδικαλιστικές διώξεις των εκπαιδευτικών Χ. Χοτζόγλου, Δ. Χαρτζουλάκη, Γ. Καββαδία.

-> Πειθαρχικά για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς, ποινολόγια για τους αγωνιστές μαθητές!
 Για τους καθηγητές που είναι στο πλευρό μας και με τους αγώνες μας το Υπουργείο και τα τσιράκια του δείχνουν το δρόμο των διώξεων, της ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής τους δράσης. Με αυτές τις νέες συνδικαλιστικές, πολιτικές διώξεις θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα τρομοκρατίας σε όποιον αγωνίζεται! 

Δεν είναι τυχαίο που αυτές οι διώξεις γίνονται σε μια περίοδο που το σύστημα εξαγγέλει νέα μέτρα στα σχολεία με ποινολόγια, πενθήμερες αποβολές, αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος σε μαθητές που αγωνίζονται και συμμετέχουν στις καταλήψεις, μέχρι και νομικές, οικονομικές συνέπειες για τους γονείς τους. Θέλουν να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι απέναντι στη σαρωτική επίθεση που φέρνουν στην εκπαίδευση και συνολικά στη νεολαία. Από την καταστολή στις πρόσφατες κινητοποιήσεις απέναντι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια μέχρι την εισβολή της αστυνομίας στις φοιτητικές καταλήψεις, οι διαθέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες. Θα πνίξουν οποιαδήποτε αντίσταση στα σχέδια τους!


-> Η αξιολόγηση είναι ωμή τρομοκρατία!
Η αξιολόγηση που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το Υπουργείο στα σχολεία σημαίνει στοχοποίηση αγωνιστών εκπαιδευτικών! Είναι ο μοχλός με τον οποίο θα περάσουν την επίθεση στα δικαιώματα μας. Όποιος εκπαιδευτικός αντιστέκεται στο να περάσουν τα σχεδιά του Υπουργείου θα μπαίνει στη μαύρη λίστα! Θέλουν τους υποταγμένους εκπαιδευτικούς στα σχέδια τους, αυτούς που χωρίς καμία αντίσταση θα εφαρμόζουν τα ποινολόγια σε μαθητές αγωνιστές και θα κάνουν τηλε-μαθήματα για να σπάσουν τις καταλήψεις μας! Αλλά και αυτούς που θα εφαρμόσουν κατα γράμμα τις κατευθύνσεις του Υπουργείου ώστε να γίνει πιο ασφυχτικό το κλίμα της εντατικοποίησης στα σχολεία μας,  με τους ταξικούς φραγμούς που επιβάλλουν (ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, εθνικό απολυτήριο-πανελλήνιες σε όλο το Λύκειο!) και με χιλιάδες μαθητές να αποκλείονται από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και από το Απολυτήριο Λυκείου.

-> Θέλουν να βγάλουν παράνομη την απεργία, τη συνδικαλιστική δράση, την αποχή, την κατάληψη! Οι αγώνες μας δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δικαιοι και αναγκαίοι! 
 Μας θέλουν σκυφτους και φοβισμένους! Δε θα τους περάσει! Οι διώξεις των καθηγητών μας που αγωνίζονται στο πλευρό μας, μας αφορούν όλους! Να καλέσουμε άμεσα συνελεύσεις στα σχολεία, να πάρουμε αποφάσεις καταγγελίας των διώξεων σε 15μελή, 5μελή! Με συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις θα σπάσουμε τον τρόμο!

→ Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις! 
→Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! 
→Ανατροπή του μέτρου της αξιολόγησης!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου