Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Εθνικό απολυτηριο: προαπαιτούμενο πτυχίο ξένης γλώσσας και πληροφορικής


Τι άλλο θα χρειαστεί κάνουμε για ένα απολυτήριο;


Δεν έχουν σταματημό! Μετά το νόμο  «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» που φέρνει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει το «Εθνικό Απολυτήριο»!

Εθνικό Απολυτήριο σημαίνει πανελλαδικές και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Πώς; Ο Γενικός Μέσος Όρος του Εθνικού Απολυτηρίου θα προκύπτει από τους βαθμούς των τριών τάξεων του Λυκείου με ειδικό συντελεστή ανά τάξη και θα μετράει στον τελικό βαθμό για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.Τώρα το 50% των θεμάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις μπαίνει από την Τράπεζα Θεμάτων. Με την εφαρμογή του «Εθνικού Απολυτηρίου» στόχος τους είναι να μπαίνει το 100% των θεμάτων από την Τράπεζα!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά μαθαίνουμε ότι οι υποψήφιοι δε θα μπορούν να λάβουν Εθνικό Απολυτήριο αν δεν έχουν πιστοποιηθεί στη γνώση της α' ξένης γλώσσας (αγγλικά) και της Πληροφορικής. Αυτό θα σπρώξει παραπάνω παιδιά στα φροντιστήρια ήδη από το γυμνάσιο. και θα αποκλείσει από την απόκτηση του απολυτηρίου λυκείου όσους δεν έχουν τη δυνατότητα και τα μέσα να πληρώσουν για να μάθουν αγγλικά ή πληροφορική.


Πόσα προαπαιτούμενα θα μπουν τέλος πάντων για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα απολυτήριο Λυκείου και να περάσουμε στο Πανεπιστήμιο;


Στο σχολείο που διαμορφώνουν πρώτα με την Τράπεζα Θεμάτων και την ΕΒΕ και τώρα με το  «Εθνικό Απολυτήριο», δεν θα μπορούμε όλοι να πάρουμε απολυτήριο Λυκείου! Όσοι δεν έχουν να πληρώσουν φροντιστήρια και δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση και το άγχος από το τόσο εντατικό πρόγραμμα και την φορτωμένη ύλη, δεν θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα μόνο στην πρόσβαση τους στο Πανεπιστήμιο, αλλά θα αμφισβητείται ακόμη και η δυνατότητα να τελειώσουν το Λύκειο.


Τι μας περιμένει;

Για όσους το Λύκειο γίνεται όλο και πιο δύσκολα προσβάσιμο, υπάρχει η λύση της «μαθητείας»! Θα βγαίνουν, δηλαδή, μαθητές να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες με σχεδόν κανένα επαγγελματικό δικαίωμα από τα 15 και αυτό υποτίθεται στα πλαίσια της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Όσοι αντέξουμε από το Εθνικό Απολυτήριο και όλα τα εμπόδια στο Λύκειο, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε Πανεπιστήμια με δίδακτρα, διαγραφές, πειθαρχικά, Πανεπιστημιακή Αστυνομία.


Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Άμεσα πρέπει οι μαθητές να ξεσηκωθούμε! Για να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Τράπεζα Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά και να μην περάσει το «Εθνικό Απολυτήριο». Να κάνουμε συνελεύσεις στα σχολεία μας, να πάρουμε αποφάσεις για καταλήψεις πανελλαδικά και διαδηλώσεις.

Τον αγώνα αυτό δεν πρέπει να τον δώσουμε μόνοι μας, αλλά να έχουμε συμμάχους τους γονείς μας και τους εκπαιδευτικούς.


  • ΟΧΙ ΣΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ»!
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ !
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου