Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ΑΘΗΝΑ| ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΔ85! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/1, 11:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!


Οι μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων επιμένουν στον αγώνα! Όλοι οι μαθητές στο δρόμο μαζί τους!

Η Μαθητική Αντίσταση στηρίζει τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι μαθητές στα Καλλιτεχνικά σχολεία. Είναι αγώνας όλων μας! Οι μαθητές  σε πολλά καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε καταλήψεις και αποχή από τα μαθήματα. Απέναντι τους βρίσκουν τις διευθύνσεις των σχολείων και κάθε είδους απειλές, αλλά επιμένουν στον αγώνα!

  • Αντιστέκονται και ζητούν την κατάργηση του ΠΔ 85/2022 που αφαιρεί όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα από τα πτυχία των δραματικών, μουσικών  σχολών και σχολών κινηματογράφου και χορού και τα εξισώνει με τα απολυτήρια Λυκείου! Οι μαθητές των Καλλιτεχνικών σχολείων βλέπουν τα ονειρά τους να ψαλιδίζονται και ξέρουν ότι άμεσος στόχος αυτού του μέτρου είναι  οι ίδιοι. Αρνούνται πεισματικά το μέλλον που τους προορίζουν,  της εργασιακής περιπλάνησης, της εκμετάλλευσης, της απληρωσιάς. Οι σπουδές τους δε θα ναι αρκετές για να βιοπορίζονται από το αντικείμενο τους και μόνο μια ελίτ από τους καλλιτέχνες θα καταφέρνει να επιβιώνει σε αυτές τις σκληρές συνθήκες. Αυτοί που θα τα σκάνε αδρά στα ιδιωτικά κολλέγια με αντικείμενα του κλάδου τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να τα διαφημίζουν.

  • Ζητούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία! Απαιτούν κατάλληλες σχολικές κτιριακές υποδομές και κατασκευή κτιρίων για μια σειρά καλλιτεχνικά σχολεία που είναι κυριολεκτικά παρατημένα. Είναι αιτήματα που αφορούν όλα τα σχολεία συνολικά! Οι ελλείψεις σε καθηγητές είναι πολλές, μας στοιβάζουν σε τμήματα 25 ατόμων και σε κτιριακές εγκαταστάσεις που είναι έως και επικίνδυνες. Πρόσφατο είναι το περιστατικό με το νεκρό 11χρονο συμμαθητή μας στις Σέρρες που βρήκε τραγικό θάνατο από την έκρηξη ασυντήρητου λέβητα στο σχολείο.

  • Σε αυτό το μέλλον της εργασιακής περιπλάνησης και εκμετάλλευσης προορίζουν όλη τη γενιά μας. Μας αποκλείουν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και μας στερούν το δικαιώμα μας στις σπουδές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Κάθε χρόνο με την εφαρμογή της αποκλείουν δεκάδες χιλιάδες μαθητές.

  • Ακόμα και ο δρόμος προς το Απολυτήριο Λυκείου γίνεται δύσκολος με την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις του Λυκείου. Μας ωθούν στην παραίτηση και στην απογοήτευση, αποκλείουν μαθητές από την εκπαίδευση!

Για αυτό και ο αγώνας των μαθητών των καλλιτεχνικών σχολέιων πρέπει να πλαισιωθεί και να στηριχτεί από όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να μπούμε όλοι οι μαθητές στον αγώνα και να βροντοφωνάξουμε στο πλευρό τους ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που επιβάλλουν στα σχολεία μας (τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ) για το δικαίωμα μας στις σπουδές. Γιατί δεν τους χαρίζουμε το μέλλον μας, διεκδικούμε μια ζωή με δικαιώματα συνολικά!


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΔ 85/2022 -ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ!

  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ!

  • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ

  • ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/1, 11:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου