Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Αλληλεγγύη στην κατάληψη του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΔ 85!

  • Ως Μαθητική Αντίσταση, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων. Οι συμμαθητές μας προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου από τις 16/1 με αιτήματα την κατάργηση του ΠΔ 85 που εξισώνει τα πτυχία καλλιτεχνικών σχολών με απολυτήρια Λυκείου (!), την μονιμοποίηση των καθηγητών τους και την συστέγαση του Λυκείου με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο.

  • Οι μαθητές, να γίνουμε μια γροθιά με τους συμμαθητές μας που αγωνίζονται, αναγνωρίζοντας ότι τα προβλήματα μας είναι κοινά. Να μην ακούσουμε τις φωνές που λένε «Τι σε νοιάζει εσένα για το Καλλιτεχνικό Λύκειο αφού δεν είσαι σε αυτό το σχολείο» και «Κοίτα τη δουλειά σου». Το χτύπημα στο μέλλον και τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι κατεύθυνση του συστήματος! Όπως χτυπάνε τα δικαιώματα που εξασφαλίζει το πτυχίο των καλλιτεχνικών σχολών, έτσι χτυπάνε και τα υπόλοιπα πτυχία. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι φοιτητές των λεγόμενων παιδαγωγικών σχολών, αφού από το πτυχίο τους καταργείται η δυνατότητα να διδάξουν! Μας θέλουν να δουλεύουμε ασταμάτητα, χωρίς απαιτήσεις και να λέμε ευχαριστώ για τα ψίχουλα που θα παίρνουμε για μισθό. Να μην τους περάσει!

  • Έχουμε καταλάβει επίσης καλά, από την εφαρμογή της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων, από τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα στοιβάγματα μας στις αίθουσες, από τις τεράστιες ελλείψεις καθηγητών, ότι ούτε για το εργασιακό μας μέλλον ούτε για τη μόρφωση μας νοιάζονται. Το αντίθετο μάλιστα.

  • Μας θέλουν με σκυφτό το κεφάλι ενώ μας διαλύουν τη ζωή. Μας λένε ότι «είμαστε μικροί» και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τα πολιτικά, να μην συζητάμε για τα προβλήματά μας. Ουσιαστικά μας θέλουν άβουλους παρακολουθητές των εξελίξεων. Να απαντήσουμε λοιπόν, ότι αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά την επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή μας, οπότε ούτε «μικροί» είμαστε, ούτε θα σταματήσουμε να συζητάμε και να αγωνιζόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου