Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Απέναντι στις συμφωνίες πολέμου, να προτάξουμε τους αγώνες μας για ζωή και δικαιώματα!




 Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, αυτοί που κάνουν κουμάντο στην κοινωνία αποδεικνύουν πόσο αδίστακτοι είναι. Στα τόσα εμπόδια που σηκώνουν συνεχώς στη νεολαία στο δρόμο για το πτυχίο. Στους γονείς μας που τους τσακίζουν με τον ένα αντεργατικό νόμο πίσω από τον άλλο. Με την ακρίβεια που σαρώνει. Δεν τους φτάνει. Η κυβέρνηση και το σύστημά τους, οι ντόπιοι πλουτοκράτες και τα ξένα μεγαλοαφεντικά ΗΠΑ-ΕΕ μας θέλουν έως και για να σφαχτούμε για τα κέρδη τους, για τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους.


Στην περιοχή λοιπόν αυτή, που πρώτα οι μεγάλοι παίκτες του κόσμου συνοστίζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει(ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΚΙΝΑ) βλέπουμε και τους δικούς μας μεγαλοκαρχαρίες να κάνουν και αυτοί όνειρα για αναβαθμισμένους ρόλους- εφιάλτες για το λαό.


Υπέγραψαν πρώτα συμφωνία με τους Γάλλους ιμπεριαλιστές, που προβλέπει κι άλλες φρεγάτες, αφού προηγήθηκαν τα 18 Ραφάλ που έγιναν 24, αλλά και τη συμφωνία για από κοινού πολεμικές ασκήσεις από τη Μεσόγειο ως και την Αφρική!

Υπογράφουν με τους μεγαλύτερους φονιάδες, τους Αμερικάνους, συμφωνία για 5ετη και μετά για ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ παρουσία στρατού, βάσεων και ενίσχυση των ΝΑΤΟικών υποδομών σε όλη τη χώρα. Φανταζόμαστε τι έχει να γίνει και εδώ, με τον καρκίνο της βάσης της Σούδας να επεκτείνεται, να φιλοξενεί μόνιμα πλέον πυρηνοκίνητα, με τις συνεχής βολές και ποιος ξέρει τι γίνεται με την μεταφορά ή και την ύπαρξη πυρηνικών.


Τεράστιοι κίνδυνοι για τους μαθητές, τη νεολαία, το λαό συνολικότερα. Μπαίνουμε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των μεγάλων δυνάμεων, γινόμαστε φανερά πλέον στόχος, ενώ την ίδια ώρα οι πλουτοκράτες στη χώρα μας και αυτοί των γύρω χωρών κοντράρονται για ξένα για τους λαούς συμφέροντα.


Γιαυτό οι κυβερνήσεις τους, κάθε χρώματος και κοψιάς, αλλά κα τα ΜΜΕ, οι αναλυτές τους, καλλιεργούν συστηματικά τον εθνικισμό, το μίσος, το ρατσισμό. Γιαυτό, ιδιαίτερα όταν βλέπουν μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους να αγωνίζονται, λύνουν το σκυλί του φασισμού που έχουν μόνιμα πλάι τους. Αξιοποιούν τα φασιστικά ακροδεξιά στοιχεία, για επιθέσεις όπως στη Σταυρούπολη, Νέο Ηράκλειο,για τρομοκράτηση, καταστολή των αγωνιζόμενων μαζών. Καμιά φορά τους κάνουν και υπουργούς( Άδωνις, Βορίδης, Πλεύρης) και άλλοτε όταν δεν τους βολεύει τους διαγράφουν(Μπογδάνος) για να το παίξουν δημοκράτες και ενωτικοί.


Δε θα φάμε λοιπόν το αφήγημά τους για την ανάγκη να σωπάσουν οι αγώνες, να φτωχοποιηθούμε και να το βουλώσουμε, γιατί έχουμε ''εθνικό κίνδυνο''. Η εθνική τους ομοψυχία βρωμάει τράπεζες θεμάτων, ΕΒΕ, φτώχεια, ακρίβεια, πολεμικά πλοία και αεροπλάνα, βρωμάει μούχλα,σαπίλα και θάνατο!


Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να ζούμε ειρηνικά στον τόπο μας, να ζούμε ειρηνικά με τα αδέρφια μας, τους γύρω λαούς, να οικοδομήσουμε αντιστάσεις για να μην μετατρέπεται άλλο αυτή η χώρα σε πολεμικό ορμητήριο, μια βάση θανάτου. Κόντρα στα αιματοβαμμένα τους σχέδια, να μπούμε σε νέο γύρο αγώνων γα ζωή, ειρήνη, πάλη για σχολειά που δεν θα είναι σφαγεία και δουλειάς με δικαιώματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου